El Parc Científic incubarà set empreses innovadores en la seua sisena edició de VLC/STARTUP

16/09/2020

Les startups i spin-offs seleccionades comptaran amb espais de treball situats en l'àrea empresarial del parc científic, així com assessorament perquè el seu projecte continue creixent.

En aquesta nova edició de VLC/STARTUP el Parc Científic de la Universitat de València posarà a disposició de les empreses guanyadores espais en les seues instal·lacions: un despatx, un laboratori i cinc places en els Planters d'Empreses -espais de coworking situats als campus de Tarongers i Burjassot-Paterna-.

En total, fins a un màxim de set empreses s'instal·laran en el Parc Científic per a desenvolupar els seus projectes innovadors, tal com ha succeït en les cinc edicions anteriors amb empreses com Darwin Bioprospecting Excellence o Doitplenoptic, biotecnològiques que hui dia continuen situades al parc. Per a Kristie Tanner, Coordinadora de Projectes d'I+D en Darwin, “instal·lar-nos en el Parc Científic va ser essencial per a poder llançar l'empresa, ja que ens va permetre estar en un ecosistema d'empreses de base tecnològica que ens proporcionaven suport i contactes a l'hora de desenvolupar nous projectes”.

 

Per a poder presentar-se al VLC/STARTUP la iniciativa empresarial ha d'estar legalment constituïda, tindre una antiguitat inferior a 4 anys i comptar amb un projecte de caràcter innovador i basat en el coneixement. "També es valorarà que l'equip promotor compte amb algun membre vinculat a la Universitat de València, com a alumne/a, diplomat/a o bé perquè forme part del seu personal", explica Juan José Borrás, director del PCUV.

Allotjament gratuït

Les empreses beneficiàries del programa d'emprenedoria en la modalitat de Planter d'Empreses (cinc com a màxim) gaudiran del coworking gratuïtament els sis primers mesos, mentre que els 6 mesos següents comptaran amb un descompte del 50%.

semillero de empresas_web

Incubadora d'Empreses situada en l'Edifici Beatriu Civera del campus de Tarongers. Font: FPCUV

D'altra banda, a les dues empreses que se'ls adjudique el despatx i el laboratori disposaran d'aquests espais de manera gratuïta durant sis mesos i comptaran amb una reducció del 50% durant els dotze mesos següents. En totes les modalitats s'inclou mobiliari, connexió a internet, accés a sala de reunions, orientació al desenvolupament empresarial i molts altres dels serveis que ofereix la FPCUV.

EpiDisease pcuv_web

Laboratori de l'empresa EpiDisease, guanyadora de VLC/STARTUP en 2015. Font: FPCUV

 

De la mateixa manera, a les iniciatives premiades també se'ls facilitarà l'accés als diferents programes de suport a l'emprenedor de les entitats i organismes de la Universitat de València que col·laboren amb VLC/STARTUP: UVemprén i l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència i .

César Gil, director de Doitplenoptic, anima a startups i spin-offs a presentar la seua candidatura: “VLC/STARTUP dóna un impuls per a començar activitats en un entorn tan idoni com és aquest. És una de les millors coses que ens ha ocorregut en els nostres inicis”.