IMEGEN, seleccionada per l'Acord Marc del Ministeri de Sanitat per a subministrar a hospitals tests de PCR

13/11/2020

Ángela Pérez, fundadora i CEO d'IMEGEN, subratlla que la presència de tres laboratoris de la Comunitat Valenciana en el lot 10 d'INGESA, el de tests molecular COVID19, "demostra el potencial del sector de la biotecnologia valenciana".

El Ministeri de Sanitat, a través de l'Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA), ha adjudicat sis dels onze lots recollits en l'Acord Marc per a l'adquisició de material necessari per a fer front a la COVID-19. Un d'ells, el 10, ha sigut el subministrament de kits per a la realització de PCR, la prova de referència en el diagnòstic del virus Sars-CoV-2, causant de la malaltia. I entre les empreses seleccionades, es troba l'Institut de Medicina Genòmica (IMEGEN), situada en el Parc Científic de la Universitat de València.

Sobre aquest tema, Ángela Pérez, fundadora i CEO d'Imegen, subratlla que el fet que hi haja tres laboratoris de la Comunitat entre les 31 signatures seleccionades en aquest lot -54 han presentat oferta- demostra el "potencial" del sector de la biotecnologia en aquesta autonomia. Aquests kits de realització de PCR no inclouen el servei de laboratori, el diagnòstic ni el material per a la presa de mostres.

En aquest procés d'avaluació han participat experts designats per les comunitats autònomes, per l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), per l'Institut de Salut Carles III i pel Centre Nacional de Mitjans de Protecció (CNMP), dependent de l'Institut Nacional de Salut i Seguretat en el Treball, així com l'equip tècnic de l'INGESA.

"Aquesta mesura s'emmarca en el conjunt d'actuacions que el Ministeri de Sanitat està desenvolupant per a l'abordatge de la pandèmia i pretén agilitar l'accés als subministraments a través de la major compra centralitzada que ha abordat l'Administració espanyola en tota la seua història", asseguren des del ministeri.

Aquest procés evitarà que les comunitats autònomes -excepte la Comunitat Valenciana, que ha llançat el seu propi acord marc per a donar major opció a les empreses locals-, les àrees sanitàries de Ceuta i Melilla, el *INGESA i els ministeris de Defensa i Interior hagen d'iniciar processos de licitació cada vegada que precisen un subministrament.

 

De moment, s'ha adjudicat la compra de bates quirúrgiques no estèrils i d'un sol ús (lot 1), bates de protecció contra agents biològics i d'un sol ús tipus PB, nivell 2 (lot 2), bates quirúrgiques no estèrils, d'un sol ús i de prestació alta (lot 3), bates de protecció contra agents biològics, d'un sol ús tipus PB, nivell 4 (lot 4), test molecular COVID-19 (lot 10) i kits d'extracció (lot 11). Els lots que falten engloben guants de nitril, ulleres de protecció, màscares quirúrgiques tipus II i IIR, màscares de protecció FPP2 i les FPP3.