La biotecnològica Seqplexing desenvolupa kits per a detectar la presència del Sars-CoV-2 en mostres de biobanc

03/11/2020

L'objectiu del test, desenvolupat conjuntament amb el biobanc CIBERER, és permetre la manipulació segura de les mostres que reben els biobancs per a analitzar si estan lliures de coronavirus

 

Sequencing Multiplex (Seqplexing), companyia de base biotecnològica situada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha dissenyat un kit per a la detecció del virus SARS-CoV-2 en cultius cel·lulars de biobancs. El primer a usar-ho en les seues instal·lacions ha sigut el biobanc del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Malalties Estranyes (CIBERER), on se centralitzen mostres d'alt valor biològic.

“El principal objectiu d'aquest kit que hem preparat juntament amb el biobanc CIBERER és garantir la seguretat del personal d'investigació quan treballa amb cultius, perquè assegurem que aquests estan lliures de coronavirus”, subratlla Carmen Ivorra, directora científica de Seqplexing. “Especialment aquest kit és d'utilitat”, continua Ivorra, “per a aquells laboratoris que no compten amb equips de PCR quantitativa en les seues instal·lacions”.

 

El test és d'utilització senzilla i permet la detecció del virus a partir del RNA purificat del mitjà de cultiu cel·lular. Ho fa mitjançant la tècnica de RT-PCR a temps final, en una única reacció i amb alta sensibilitat. “Inclou a més un control intern de qualitat de les mostres i del procés de retrotranscripción per a evitar falsos negatius”, explica la directora científica de Seqplexing.