IMEGEN, guanyadora del premi Innovació en La Nit de l'Economia del diari elEconomista

14/12/2020

Ángela Pérez, fundadora i CEO d'IMEGEN, va recollir el guardó en un acte en el qual també es va reconéixer a Ignacio Galán, Telefónica, PharmaMar i Global Alumni

L'Institut de Medicina Genòmica, més coneguda com Imegen, destina més d'un milió d'euros anuals a la I+D+i per a augmentar una àmplia oferta de serveis en els camps de la genètica i la genòmica. No obstant això, enguany el seu principal objectiu ha sigut un, desenvolupar tests de diagnòstic moleculars per a posar fre a la pandèmia.

Per això, “el mes de març un grup de treball de les 180 persones que formen el nostre equip, que poden semblar poques, però els assegure que són moltes per a una biotech, van deixar les seues investigacions moleculars i genètiques per a contribuir en la lluita contra la COVID19. I els resultats han sigut excel·lents, perquè molts hospitals espanyols i d'altres 15 països estan usant hui els nostres kits de PCR per a detectar el contagi per Sars-CoV-2”, ha subratllat Ángela Pérez en recollir el guardó a l'empresa que més ha destacat en 2020 pel seu esforç innovador.

Per a elEconomista, l'empresa situada en el Parc Científic de la Universitat de València ha sumat “mèrits sobrats durant el 2020 per a alçar-se amb el premi”, guardó del qual va fer lliurament Eva Fernández, directora Global de Comunicació de Telefónica.

“Ha sigut un premi totalment inesperat. Un matí ens van cridar des de Madrid per a comunicar-nos que havíem sigut seleccionats per la nostra labor en 2020 com a empresa innovadora. Imegen és una empresa molt coneguda en el sector biomèdic, però també és una companyia tremendament especialitzada. Aquest és el motiu pel qual ens va semblar increïble ser seleccionats en una categoria de premis tan general que abasta a qualsevol sector i no solament el biotecnològic. La segona grata sorpresa va ser descobrir que compartíem reconeixement amb empreses com Telefónica, Iberdrola o CaixaBank. Per descomptat va ser una xutada d'adrenalina i d'energia que aprofitarem per a continuar creixent encara més ràpid", comenta hui Ángela des del seu despatx.

L'encarregada d'obrir l'acte, celebrat en CaixaFórum Madrid, va ser la vicepresidenta tercera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, qui va apel·lar al paper del sector privat per a multiplicar les ajudes europees per al pla de transformació i recuperació econòmic. 

angela perez_noche de la economia 2

Ángela Pérez (esquerra) posa amb el guardó, la primera portada del periòdic elEconomista. Font: elEconomista.es

Al costat d'IMEGEN, la Nit de l'Economia va premiar també a altres tres empreses i dues fundacions. Telefónica va ser guardonada a la Millor Operació Empresarial per la fusió a Regne Unit de la seua filial O2 i Virgin Media, la subsidiària de la xarxa fixa i de televisió de Liberty Global. L'operació permet a Telefónica consolidar el seu lideratge del sector en un mercat tan desenvolupat com el britànic, amb 46 milions de clients, i generar unes sinergies que superen els 6.000 milions de lliures (uns 6.500 milions d'euros). Global Alumni es va fer amb la Millor Iniciativa en Formació i Pharma Mar va ser reconeguda amb el Premi a la Internalització. Per part seua, la Fundació Banc d'Aliments de Madrid es va fer amb el premi a l'Empresa que millor ha desenvolupat la seua Responsabilitat Social Corporativa i la Fundació Entreculturas va ser destacada per la seua Contribució per la Igualtat.

A més, es va fer lliurament del premi Alfonso de Salas a la Personalitat Econòmica de l'Any, que va ser per al president i conseller delegat d'Iberdrola, Ignacio Sánchez Galán, “pel seu paper clau en el creixement internacional de la companyia”.

IMEGEN

Aquest reconeixement s'uneix a molts altres que ja suma la biotecnològica, així com la seua consellera delegada Ángela Pérez. Llicenciada en Ciències Biològiques a la Universitat de València en 1996, va fundar amb tan sols 23 anys la seua primera empresa biotecnològica i, hui dia, està involucrada en huit iniciatives empresarials, totes elles relacionades amb la investigació, la genètica i la genòmica.

Respecte a la seua oferta de serveis de diagnòstic del nou coronavirus, l'empresa ha sigut seleccionada per l'Acord marc del Ministeri de Sanitat per a subministrar a hospitals tests de PCR.