Darwin participa en una iniciativa comercial de nutrició de precisió basada en el microbioma intestinal

21/01/2019

La biotecnològica valenciana realitza els tests de microbioma del servei de nutrició personalitzada que es comercialitza sota la marca '39ytu'

La companyia Darwin Bioprospecting Excellence, instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha establit un acord de col·laboració amb l'Instituto Español de Nutrición Personalizada pel qual realitzarà els tests de microbioma necessaris per a un servei de nutrició personalitzada que es comercialitza sota la marca 39ytu.

“Així com els serveis de nutrició personalitzada disponibles actualment en el mercat es basen típicament en l'anàlisi del genoma humà, ara es comercialitza a Espanya un servei basat en el microbioma”, destaca la directora científica de Darwin Bioprospecting Excellence, Cristina Vilanova.

“El que nosaltres fem és analitzar el material genètic de les comunitats de microorganismes de l'intestí amb la finalitat de detectar desviacions que estan implicades en alguns estats de salut. Aquestes desviacions les considerem tenint com a referència el microbioma normal de la població sana europea”, ha explicat Javier Pascual, director del departament de Biotecnologia Microbiana, qui ha indicat com a exemple concret: “Imagina que detectem que els microorganismes alterats de la mostra analitzada estan relacionats amb un augment del colesterol. En aqueix cas, se li haurà de recomanar una dieta adequada per a solucionar aquest problema”.

Aquest és precisament el paper del Instituto Español de Nutrición Personalizada, el de realitzar el servei de nutrició personalitzada atenent els resultats del test de microbioma. “En el cas que tingues alguna alteració, oferim combinacions personalitzades de complements alimentosos amb microorganismes vius i ingredients bioactius”, expliquen.

A més de l'aportació de Darwin Bioprospectin Excellence, el servei 39ytu compta amb la col·laboració de la Càtedra Extraordinària Central Lechera Asturiana-UCM de Formació i Investigació en Nutrició i Educació per a la Salut, l'empresa làctia Capsa Food i l'empresa de desenvolupaments de programari Sngular.