Darwin i SiCtech, finalistes en el programa europeu de creixement empresarial SCALE UP

01/07/2020

Les dues startups, instal·lades en el Parc Científic de la Universitat de València, són empreses de base tecnològica impulsades per personal docent investigador de la institució acadèmica

Darwin Bioprospecting Excellence i Smart Induction Converter Technologies són dues de les 15 empreses finalistes en la 3a edició del programa europeu de creixement empresarial SCALE UP desenvolupat en la Comunitat Valenciana per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) amb la col·laboració del CEEI València.

El jurat, format per representants de l'ecosistema empresarial valencià, deu ara seleccionar a les 10 companyies que es beneficiaran de les sessions de consultoria estratègica de més de 50 hores que ofereix aquest programa. Com a novetat, en aquesta edició es tindrà en consideració com ha afectat la COVID-19 a aquestes empreses amb l'objectiu de brindar-los suport per a fer front a aquestes circumstàncies extraordinàries.

L'objectiu de SCALE UP és dissenyar i focalitzar l'estratègia de creixement de les empreses, augmentant les seues capacitats de gestió empresarial i millorant en les seues habilitats directives. Les empreses seleccionades es donaran a conéixer a mitjan mes de juliol.

sictech fpcuv

Tècnics de SiCtech en el Parc Científic de la Universitat de València. Font: FPCUV

Per a Smart Induction Converter Technologies, "aquest programa ens ajudaria a professionalitzar la gestió, el finançament i la internacionalització de l'empresa", subratlla Enrique Dede, un dels socis fundadors i destacat investigador i docent en el camp de l'Electrònica de Potència i Industrial. "Els impulsors de SiCtech som tècnics amb dilatada experiència, però requerim de coneixements empresarials en temes financers i d'inversió, sobretot en el propòsit de fer créixer a l'empresa. També ens agradaria que els tutors assignats ens orientaren en la nostra estratègia d'internacionalització, perquè el 100% de la nostra oferta l'embenem a mercats internacionals tecnològicament avançats, com són Alemanya, Anglaterra, la Xina i l'Índia", explica Dede.

Per part seua, la biotecnològica Darwin Biosprospecting Excellence aspira a formar part d'aquest programa amb la finalitat de definir la seua estratègia comercial. "Som una empresa que des que ens constituïm en 2017 hem crescut bastant. De fet, ara el que necessitem és establacer prioritats en la diversitat de línies de creixement i d'I+D que podríem portar avant. Ens agradaria que els professionals que tutoritzen SCALE UP ens ajudaren a tindre clar el camí a seguir", indica Kristie Tanner, responsable de Projectes d'I+D.