Dawako i ValGenetics, premiades per Paterna Ciutat d'Empreses

12/12/2019

Les dues empreses ubicades en el Parc Científic de la Universitat de València guanyen el Premi Emprenedor/a de l'Any i el Premi Investigació i Innovació Empresarial que atorga l'Ajuntament de Paterna a través de la seua associació empresarial

Agustín Maciá i Sergio García porten setmanes arreplegant el reconeixement al projecte que van posar en marxa en 2018. Dawako és una empresa de serveis avançats l'objectiu de la qual és habilitar un nou paradigma de sistemes dinàmics de bioimatge per a la medicina i el rendiment esportiu de precisió. Al 2n Premi en el Concurs 5UCV Startup que convoquen les universitats públiques valencianes juntament amb la Generalitat i al Premi Tecnologia que atorga el diari La Razón, aquesta nit han sumat el Premi Emprenedor/a de l'Any que entrega l'Ajuntament de Paterna.

"Aquest reconeixement és un impuls a continuar avançant en el desenvolupament de la tecnologia BioSensonics®, una tecnologia de pròxima generació basada en un pegat d'escàner d'ultrasò portàtil (WUSP) i el sistema PiixMed™ de plataforma en el núvol impulsat per Intel·ligència Artificial. Tindrà un impacte en el camp del monitoratge ubic així com en l'anàlisi no invasiva de sistema musculoesquelètic en moviment. A més, facilita la presa de decisions per a l'atenció personalitzada sobre salut i rendiment", explica somrient Maciá.

dawako valgenetics fpcuv

D'esquerra a dreta: Sergio García, María Albiach, Agustín Maciá i Fernando Mª Zárraga. Font: FPCUV

Amb satisfacció mira també el seu guardó María Albiach, fundadora i CEO de ValGenetics, biotecnològica especialitzada en desenvolupaments I+D+i i serveis de diagnòstic, patologia, genètica i biotecnologia de plantes. El municipi ha reconegut a l'empresa situada en el Parc Científic pel seu elevat percentatge d'inversió en I+D així com per la seua col·laboració amb instituts de referència de les universitats valencianes i del CSIC. "L'últim conveni de col·laboració que hem establit ha sigut amb l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA-CSIC) arran d'una trobada networking que vam celebrar el maig passat promogut per la Fundació Parc Científic Universitat de València i l'IATA", subratlla Albiach. S'acosten a felicitar-la el gerent de la FPCUV, Fernando Mª Zárraga, i Manel Porcar, Kristie Tanner i Adriel Latorre, membres de l'equip de Darwin Bioprospecting Excellence. Aquesta altra biotecnològica del PCUV competia amb ValGenetics per la mateixa categoria. "Continuarem intentant-ho", promet Tanner.

darwin paterna ciudad de empresas

D'esquerra a dreta: Kristie Tanner, Manel Porcar i Adriel Latorre. Font: FPCUV

Les altres empreses reconegudes han sigut Lafuente Serveis Integrals (Premi Empresa Socialment Responsable), Realce (Premi Micropyme Local), Raimundo Guitarras (Premi a la Trajectòria i a la Projecció Internacional) i Cárnicas Serrano (Premi Especial del Jurat). A més, s'ha premiat a Maite Marín, directora de col·legis internacionals Mas Camarena, amb el Premi a la Dona Empresària, categoria en la qual també competia María Albiach.