IMEGEN crea una plataforma online per atendre de forma personalitzada les demandes del seu test de càncer hereditari

20/03/2019

L'Institut de Medicina Genòmica (IMEGEN) ha creat una plataforma online per atendre de manera personalitzada les demandes del seu test de càncer hereditari, “el primer que permet conéixer la predisposició genètica a desenvolupar algun dels set tipus de càncer hereditari”, subratllen des de la companyia. En el nou web és possible demanar cita amb un especialista, prèvia al lliurament del kit; a més, incorpora un chatbot especialitzat en genètica.

En el laboratori científic d'IMEGEN “analitzem el fragment del genoma referit a aquestes malalties amb finalitats clínics, bé de diagnòstic, bé de prevenció”, assegura Ángela Pérez, CEO de la companyia. En aquest sentit, explica que una vegada se sol·licita el kit, “els clients compten amb una consulta prèvia per a conéixer els usos del mateix i amb una anàlisi posterior al test, on un especialista mèdic explica els resultats al client”.

 

Chatbot imegen test genetico

La nova plataforma d'IMEGEN incorpora un chatbot per a atendre de forma personalitzada les consultes sobre el kit

Pel que fa a l'ús de les dades genètiques, la responsable de l'Institut de Medicina Genòmica subratlla que “els nostres clients saben que estem situats en el Parc Científic de la Universitat de València i, per tant, que hem de complir taxativament amb la nova Llei de Protecció de Dades”. "No emmagatzemem les dades en cap base de dades”, apunta.

Reconeixements a una trajectòria empresarial

En les últimes setmanes l'emprenedoria d'aquesta científica ha sigut premiada tant per Forinvest com pel diari Economia 3. Ángela Pérez ho interpreta “com un reconeixement al bon treball en un sector en el qual en aquests moments hi ha molta competència internacional. La veritat és que porte 22 anys treballant en genètica i en genòmica!”.