Promoure la transferència de coneixement i la innovació industrial és una de les missions de la Fundació Parc Científic Universitat de València. Per aquest motiu, la FPCUV ha signat un acord de col·laboració amb el comité del congrés Longevity World Fòrum per a fer arribar a empreses innovadores allotjades en el Parc Científic els avanços mèdics i tecnològics sobre envelliment saludable que es difonguen en aquesta trobada internacional.
Els pròxims 14 i 15 de novembre tindrà lloc en el Palau de Congressos de València la segona edició del LWF, fòrum impulsat pels catedràtics de la Universitat de València José Viña i Manuel Pérez Alonso i recolzat per la Real Acadèmia de Medicina juntament amb diverses institucions públiques i privades del sector biosanitari i biotecnològic.
Fruit d'aquest conveni, a més, les empreses i entitats instal·lades en el Parc Científic podran inscriure's amb un 30% de descompte. Dos de cada 10 companyies allotjades en aquest ecosistema d'innovació s'emmarquen dins de l'àrea d'activitat de la biotecnologia i la biomedicina. A això, s'afegeix la investigació que es genera en l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2Sysbio), els programes científics dels qual es focalitzen en la investigació sobre l'estructura, funció, dinàmica, evolució i manipulació de sistemes biològics complexos.
La nova edició del LWF es dividirà en quatre blocs temàtics, dedicats a les investigacions bàsiques i aplicades sobre longevitat; al paper de la indústria i els diferents serveis d'R+D que estan actualment disponibles per al tractament de pacients; a l'anàlisi dels efectes socials i econòmics de l'envelliment així com dels reptes d'una societat amb una esperança de vida cada vegada major; i al coneixement de les pautes mèdiques –nutricionals, psicològiques i gerontològiques, entre altres branques– per a un envelliment saludable.
En el programa de 2019 ja han confirmat la seua assistència Rafael de Cabo, responsable del Translational Gerontology Branch en el National Institute of Aging de Baltimore (EUA); Manuel Serrano, doctor i catedràtic de l'Institut d'Investigació en Biomedicina (ICREA) de Barcelona; i Álvaro Pascual-Leone, professor de Neurologia a l'Escola de Medicina d'Harvard (EUA).
La primera edició del Longevity World Fòrum va reunir a més de 400 assistents entorn d'un programa que incloïa a una vintena d'experts en l'augment de l'esperança de vida i l'envelliment saludable. Entre altres veus rellevants, cal citar a Ángela Nieto, directora de la Unitat de Neurobiología del Desenvolupament de l'Institut de Neurociencias d'Alacant UMH-CSIC; María Blasco, directora del prestigiós Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO); José Viña i Federico Pallardó, catedràtics de Fisiologia a la Universitat de València; Lissette Otero, mèdica cap i directora de laboratori de Life Length; Maria Chatzou, CEO de Lifebit; Manuel Pérez Alonso, catedràtic de Genètica de la Universitat; Manuel Corpas, fundador i CEO de Cambridge Precision Medicine; i Aubrey de Ramat, famós biogerontòleg fundador de l'organització estatunidenca SENS Research Foundation.