Neval, millor iniciativa bio en Agroalimentació en els Premis BIOVAL

23/10/2020

L'empresa de sanitat vegetal és especialista en serveis de diagnòstic fitopatològic de nematodes i insectes

Neval, instal·lada en Parc Científic de la Universitat de València, ha sigut premiada com la millor iniciativa bio en agroalimentació en els Premis BIOVAL 2020. Amb aquest guardó el sector biotech de la Comunitat Valenciana reconeix el valor diferencial d'aquest laboratori d'I+D agrícola especialista en serveis de diagnòstic fitopatològic de nematodes i insectes.

Per a la seua CEO, Kristell Santander, "és molt gratificant rebre aquest premi precisament l'any Internacional de la Sanitat Vegetal, que és la nostra àrea d'activitat. Ens motiva enormement que el sector biotech valencià visibilitze l'esforç que estem fent en la diagnosi de nematodes i en el desenvolupament i registre de productes agrícoles, això és, bioestimulants, fertilitzants i fitosanitaris".

NEVAL 2_web

Kristell Santander, CEO de Neval, i el tècnic Guillem Diego, observen paràsits de l'alvocat. Font: FPCUV

Després de la creació en 2017 de la primera col·lecció de nematodes fitoparásitos privada a Espanya, els assajos amb nematodes són el punt més fort de l'oferta tecnològica de Neval, tant en estudis in vitro com en tests, hivernacles en condicions controlades i camp. Els seus laboratoris estan instal·lats en Parc Científic de la Universitat de València i a Xilxes-Castelló compta amb camps experimentals.

NEVAL 4_web

La tècnic María Alcantara analitza l'eficàcia d'un antifungicida. Font: FPCUV

Nit de la Bio

Kristell va rebre el guardó durant la celebració de la ‘Nit de la BIO' de la mà de Roger Llanes, Director General d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i David Mor, Soci Director de Borealis by Grup Ifedes. Les altres signatures biotech reconegudes enguany han sigut Rithmi, com a millor Start up Biotech; Forest Chemical Group, en la categoria Bio Industrial; i Quibim, com a millor empresa Bio en la categoria Salut.