ValGenetics i Darwin, reconegudes pels Premis Bioval com a millors empreses biotech de 2019

21/10/2019

 

Les dues empreses biotecnològiques han estat guardonades en les categories Agroalimentació i Industrial, respectivament. Al costat d'elles, el clúster BIO en la Comunitat Valenciana ha premiat també a Bionos Biotech i Bioithas.

 

ValGenetics i Darwin Bioprospecting Excellence, totes dues instal·lades en el Parc Científic de la Universitat de València, han estat reconegudes pels Premis Bioval com les millors empreses biotech de 2019. Al costat d'elles, també han estat guardonades Bionos Biotech i Bioithas.

El clúster BIO de la Comunitat Valenciana, on estan representades empreses, organitzacions, entitats i institucions vinculades amb la biotecnologia, la biomedicina i la bioeconomía, ha premiat ValGenetics en la categoria d'Agroalimentació. Dedicada al desenvolupament de tecnologies avançades en diagnòstic fitopatològic, microbiologia molecular, genètica de plantes i cultiu in vitro, la seua oferta tecnològica es dirigeix a solucionar els problemes més apressants del sector agrari, agroalimentari i biotecnològic. Entre els seus serveis, disposa d'un ampli catàleg d'analítiques genètiques (diagnòstic de malalties en plantes, estudis de la microbiota i diferenciació varietal de plantes) i de projectes de millora genètica, sanejament, micropropagació i cultiu de teixits vegetals.

premi bioval_valgenetics_2_web

ValGenetics és un laboratori especialitzat en sanitat vegetal. Font: ValGenetics

Per a la seua fundadora i CEO, Maria R. Albiach, “sentim com un honor aquest reconeixement del sector al treball que portem fent des de fa sis anys amb molta il·lusió. Ens dóna ànims per a continuar i enriquir la biotecnologia agroalimentària amb nous serveis”.

Per part seua, Darwin Bioprospecting Excellence va ser guardonada en la categoria industrial. Aquesta empresa emergent innovadora es dedica a la bioprospecció a la carta, això és, a l'aïllament i caracterització de microorganismes amb aplicacions d'interès a partir d'una gran varietat de mostres. Els seus serveis van dirigits principalment al sector alimentari (llevats per a l'elaboració de productes fermentats, probiòticos per a alimentació humana, etc.), i al sector mediambiental/agrari (biofertilizants i microorganismes per a bioremediació, entre d'altres).

premi bioval_darwin_web

Darwin aborda de manera integrativa la bioprospección de les comunitats microbianes. Font: FPCUV

"Estem molt il·lusionats amb aquest reconeixement perquè pensem que és un recolzament a la nostra decidida inversió en I+D i, en concret, a la posada a punt de tot un nou sistema de cribratge d'activitat biològica en un organisme model com és el lepidòpter Galleria mellonella", apunta Manuel Porcar, president de Darwin Bioprospecting Excellence SL.

Quarta comunitat amb més empreses biotech

28 empreses van presentar la seua candidatura a aquests guardons que tenen com a objectiu reconèixer l'excel·lència del sector BIO en la Comunitat Valenciana. Finalment, 4 van ser les reconegudes durant la celebració de la Nit de la Bio. En el marc d'aquesta cita, Bioval ha donat a conèixer el primer estudi realitzat del sector valencià, consolidant-se la nostra comunitat autònoma com la quarta regió espanyola amb més empreses dedicades a l'àmbit biotech.

En l'actualitat aquest pol empresarial aglutina una facturació de 1.100 milions d'euros i dóna ocupació a 7.800 persones. En l'estudi, en el qual han participat un total de 76 empreses i entitats, destaca l'elevat percentatge de despesa dedicada a la R+D, "que ascendeix a més del 30%".