ValGenetics rep el Premi Mujer Agro ‘Empresa’ per impulsar la igualtat d'oportunitats en el sector agroalimentari

22/01/2019

La companyia valenciana compta amb un 75% de dones en una plantilla “contractada sobre la base del talent”

La biotecnològica especialitzada en sanitat vegetal ValGenetics, instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha rebut el Premi Dona Agro en la categoria ‘Empresa’ per impulsar la igualtat d'oportunitats en el sector agroalimentari. En concret, el jurat ha valorat que la companyia compte amb “un 75% de dones en una plantilla contractada sobre la base del talent”, segons han explicat els organitzadors, l'agència de comunicació Set Agromarketing i el mitjà digital e-comercio Agrario.

Per a la seua fundadora i CEO, Maria R. Albiach, “aquest premi suposa un reconeixement a la importància de la igualtat d'oportunitats i la conciliació en el món de l'empresa i, en concret, a com des de ValGenetics aquestes polítiques han col·laborat a generar un ambient i entorn de treballs idonis per al creixement de la companyia”. “Amb els llocs directius i tècnics coberts per dones altament qualificades, ValGenetics s'ha creat un nom i reputació en el sector com a laboratori de genètica vegetal i microbiana, diagnòstic de fitopatologia i sanejament mitjançant cultiu in vitro”, ha subratllat Albiach.

0JB_7020L'equip de ValGenetics en les seues oficines en el Parc Científic

Més de 100 representants del sector agroalimentari espanyol van acompanyar les guardonades en la primera edició dels Premis Mujer Agro. Formen part del conjunt d'iniciatives desenvolupades per #mujerAGRO, fòrum que reuneix a més de 200 dones i homes directius, professionals, empresaris i emprenedors integrants de tota la cadena agroalimentària amb la finalitat de visibilitzar la labor desenvolupada per les dones en el sector.

En el lliurament dels premis, celebrat el passat 17 de gener en el saló d'actes del Ministeri per a la Transició Ecològica, es va reconéixer també, en la categoria 'Emprenedoria', a Casa Gutier, “per la seua contribució al desenvolupament econòmic local d'una companyia dedicada a la producció de carn d'alta qualitat”. Mariló Corral, presidenta de la Cooperativa La Esperanza del Campo, de Cuevas del Campo (Granada), va rebre el premi honorífic 'Mujer Agro' pel seu compromís i dedicació permanent als temes d'igualtat d'oportunitats en el si de les cooperatives agroalimentàries. I Ricardo Oteros, director general de Supracafé, va ser guardonat en la categoria 'Hombre' pel seu compromís amb les caficultores de la comarca de Cauca, a Colòmbia, després de desenvolupar diferents iniciatives de suport a les poblacions locals.

Els premis van ser plataforma per a “reclamar la necessitat que la PAC compte amb instruments que afavorisquen el desenvolupament professional de la dona en el sector agrícola, la necessitat que un major nombre de dones accedisquen a llocs de rellevància a nivell directiu en el sector agroalimentari, i l'exigència que les empreses privades del sector adopten polítiques de conciliació i igualtat de gènere per al desenvolupament de llocs de treball de major qualitat”, ha explicat Maria R. Albiach.