A més d'un programa que ha inclòs presentacions sobre bones pràctiques de conservació i aspectes legals de l'ús de recursos microbians, la Col·lecció Espanyola de Cultius Tipus (CECT) ha presentat el seu desenvolupament d'una nova aplicació web i l'ha posada a disposició de les col·leccions REDESMI per a gestionar les soques i donar-los visibilitat. L'aplicació facilitarà la generació del catàleg de microorganismes de les col·leccions REDESMI i donarà visibilitat a la biodiversitat microbiana albergada en els laboratoris dels investigadors espanyols, que inclouen bacteris, arqueus, virus, fongs filamentosos, llevats i microalgues. També permetrà la gestió interna de les soques en les col·leccions i generarà un catàleg de referència i connexió entre els microbiòlegs espanyols i la bioindústria, per a posar en valor i explotar els recursos microbians derivats de les seues recerques.
Impulsada per la CECT, REDESMI pretén connectar els investigadors i les institucions nacionals que alberguen col·leccions de microorganismes, fonamentalment d'importància per a l'agricultura i l'alimentació, amb la finalitat de conjuminar els esforços en la conservació, explotació i valorització dels recursos microbians espanyols.
Situada en el Parc Científic, la CECT és un servei de la Universitat de València i l'única col·lecció pública d'arqueus, bacteris, llevats i fongs filamentosos a Espanya. Està considerada a nivell internacional com a Centre de Recursos Biològics Microbians (mBRC) segons els criteris de l'OCDE.