Imegen llança el primer portal espanyol de formació en Genòmica i Genètica per a professionals de la Medicina

01/08/2018

“No es pot entendre la medicina del futur sense coneixements en Genòmica i en Genètica”, assegura la CEO d'Imegen, Ángela Pérez

 

L'Institut de Medicina Genòmica (Imegen), companyia biotecnològica especialitzada en serveis d'anàlisis genètiques i instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha llançat Learning Genomics, un portal per a formar en Genòmica i Genètica als professionals mèdics que tenen com a clients. “No es pot entendre la medicina del futur sense coneixements en aquestes dues àrees”, assegura la CEO de l'empresa, Ángela Pérez.

La plataforma compta amb 600 minuts de formació distribuïts en 50 píndoles audiovisuals. “El professional pot dissenyar a la carta la seua formació, be cercant per temes d'interès, com són la bioinformática, el diagnòstic genètic, el diagnòstic prenatal o el càncer, entre uns altres, o be realitzant la selecció per referents en aquest sector, com és, per exemple, l'oncòleg Pedro Pérez Segura”, explica Ana González, responsable de Comunicació d'Imegen. “Per a entendre'ns, és com un Netflix amb informació genòmica d'última actualitat”, sintetitza.

El projecte d'aquesta plataforma, de moment la primera i única en aquesta especialitat a Espanya, és anar incorporant mensualment contingut nou. “Volem que el portal estiga en continu creixement. A la formació purament teòrica, anirem afegint l'explicació pràctica de casos clínics d'èxit, doncs pensem que l'experiència d'un company pot ser útil per a un altre professional que es troba amb una història similar. A més, impulsarem esdeveniments exclusius amb professionals”, detalla Ángela Pérez.

La formació, un pilar transversal d'Imegen

L'Institut de Medicina Genòmica es va fundar en 2009 en el Parc Científic de la Universitat de València per un equip de científics amb més de 20 anys d'experiència en gestió i hui s'ha consolidat com a líder en el sector de la Genòmica i la Genètica. “Al llarg de la nostra experiència, hem apostat moltíssim per oferir formació als clients. I pensant a millorar aquest objectiu, hem creat aquest espai col·laboratiu entre professionals que ofereix un consum personalitzat”, destaca la responsable de la companyia biotecnològica.

Amb un equip de 60 professionals, en la seua majoria amb llicenciatures superiors, analitza mostres biològiques que li remeten hospitals nacionals i internacionals per a estudiar si els pacients presenten qualsevol tipus de mutació que poguera ser l'origen d'alguna malaltia genètica. Actualment Imegen ofereix 6.000 tipus de test genètics diferents amb els quals s'aborden totes les etapes de la vida de la persona (prenatal, postnatal i edat adulta), la qual cosa li converteix en un dels 10 catàlegs de test genètics més extensos del món.