IVACE augmenta el pressupost d'ajudes a empreses en 2020 i prioritzarà projectes que suponguen una millora del medi ambient

16/12/2019

La directora general d'IVACE, Júlia Company, subratlla que "hem augmentat també els terminis d'execució, ja que els projectes d'innovació necessiten terminis amplis, de més d'un any, per a ser viables"

La directora general de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), Júlia Company, ha anunciat que per a 2020 "hem incrementat en quatre punts percentuals el pressupost dels programes d'ajudes del Pla d'I+D+i Empresarial fins als 25,6 milions d'euros". A més, ha avançat que "tindrem especialment consideració els projectes de millora del medi ambient així com aquells que suposen iniciatives tecnològiques".

Company ha realitzat aquestes declaracions durant l'acte de lliurament dels Premis de la Xarxa de Parcs Científics Valencians, reconeixements que compten amb el suport d'IVACE i en el qual ha sigut premiada en la categoria Col·laboració Empresa-Universitat l'empresa INNCEINNMAT, amb laboratoris en el Parc Científic de la Universitat de València. En aquest context, la directora ha indicat que "hem augmentat també els terminis d'execució, ja que els projectes d'innovació necessiten terminis amplis, de més d'un any, per a ser viables".

Per part seua, Javier Mínguez, responsable de l'Àrea d'Empreses i Associacions de l'IVACE, ha anunciat que demà, dimarts 17 de desembre, "es publica en el DOGV el Programa CREATEC, i estarà obert fins al 6 de febrer. Ha augmentat el seu pressupost fins als 2M d'euros i contempla una major casuística d'empreses tecnològiques; és a dir, els projectes d'empreses de menys de tres anys hauran de circumscriure's entre els 30.000 i 175.000 euros, però les empreses d'entre 3 i 5 anys d'activitat podran presentar pressupostos de fins a 300.000 euros. Aquest programa subvencionarà el 70% del projecte i existeix la possibilitat d'obtindre una bestreta del 90% de l'ajuda amb un aval del 15%".

Pel que respecta al Programa d'I+D, "intentarem publicar-lo a la fi de 2019, encara que el termini de sol·licituds s'obrirà sobre els dies 12 o 13 de gener de 2020. El tancament de presentació de propostes es fixarà per a final de febrer", ha explicat Mínguez. Pel que fa als Programes PIDI i PIDCOP, "no hi ha novetats". Finalment, al Programa InnovaProD podran presentar-se tant projectes d'innovació originals, com a projectes derivats d'altres projectes d'I+D anteriors i projectes que incloguen activitats d'I+D en la proposta.

En síntesi, el responsable de les ajudes per a empreses de l'IVACE ha subratllat que "l'objectiu principal de l'IVACE, i per tant dels fons FEDER amb els quals se sustenten aquests programes, són les xicotetes i mitjanes empreses".

INNCEINMAT, una de les empreses guanyadores

Durant l'acte de lliurament dels I Premis de la RePCV, Ángel López, CEO de l'empresa valenciana INNCEINMAT, ha recollit el guardó 'Col·laboració Empresa-Universitat'. Amb ell s'ha reconegut la seua llarga trajectòria de col·laboració amb equips investigadors tant de la Universitat de València com de la Universitat Politècnica de València. INNCEINMAT té subscrits convenis de col·laboració I+D de llarga duració amb l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) i l'Institut Universitari de Tecnologies de la Informació i Comunicacions (ÍTACA).

equipo inceinnmat 2_web

Membres de l'equip d'INNCEINNMAT. Font: FPCUV

El Premi Spin-Off ha sigut per a Das Photonics S.L., creada en 2005 del Centre de Tecnologia Nanofotònica (NTC) de la Universitat Politècnica de València. Amb una plantilla de més de 100 professionals, desenvolupa i subministra solucions innovadores basades en tecnologia fotònica aplicades en les àrees de defensa, aviònica i espai. El seu percentatge de vendes fora d'Espanya supera el 90%, sent els seus principals clients ministeris de Defensa dels cinc continents. Compta amb 12 patents i en el període 2016-2018 va subscriure quatre contractes d'I+D.

A més, en aquesta categoria s'han reconegut 2 accèssits per a dues empreses situades al Parc Científic d'Alacant. Són Glen Biotech, experta a desenvolupar i fabricar productes a base de fongs per a donar solucions a problemes en agricultura, i Nous Intelligence, desenvolupadora i comercialitzadora de sistemes de planificació intel·ligent, basades en algorismes propis d'intel·ligència artificial, que optimitzen la planificació de recursos i l'execució de tasques en empreses i organitzacions de diversos sectors.

I pel que respecta al Premi Start-Up, l'empresa guanyadora ha sigut Bioithas, biotecnològica situada al Parc Científic d'Alacant. Especialista en l'estudi de la microbiota i el microbioma human, assessora a productors de probiòtics per al desenvolupament de noves dianes diagnòstiques i terapèutiques, de manera que es puga fer front a un gran nombre de patologies relacionades amb diversos camps de la salut.

En aquest premi també s'han atorgat dos accèssits. Un ha sigut per a CLOUDAppi, empresa TIC desenvolupadora d'apis, apps i serveis en el núvol, i l'altre per a Homyspace Business Housing S.L., creadora d'un marketplace B2B que combina apartaments disponibles amb sol·licituds d'allotjament formulades per empreses.