Sala de premsa | PCUV

El secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital subratlla que la col·laboració amb el Parc Científic ha de ser "efectiva, eficient i anar a més"

Written by admin | 29/10/2020

"Esperem que després de constatar el potencial del Parc Científic, puguem estrényer la relació i sumar esforços per a donar suport a tots aquests projectes que es desenvolupen dins de la Universitat de València", ha afirmat la rectora Mª Vicenta Mestre

El secretari autonòmic d'Innovació i Transformació Digital, Jordi Juan, ha visitat hui les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València acompanyat de la rectora de la institució acadèmica, Mª Vicenta Mestre, i la vicerectora d'Innovació i Transferència, Mª Dolores Real. En el seu recorregut, Jordi Juan ha insistit que "el que busquem és canviar el sistema productiu de la Comunitat Valenciana, buscant llocs de treball de qualitat i intentant que siga capdavantera en tots els sectors, i un clar exemple d'això és el Parc Científic de la Universitat de València".

Ho ha afirmat després de conéixer de prop tres de les 90 empreses ací instal·lades. En primer lloc, han acudit a les instal·lacions d'Analog Devices, on el seu responsable, Javier Calpe, els ha mostrat l'estructura d'aquest centre d'excel·lència a escala global. En ell treballen més de 70 professionals en tasques d'I+D+i en l'àrea del disseny microelectrònic.

Javier Calpe explica la I+D d'Analog Devices a la rectora i al secretari autonòmic. Font: FPCUV

Després d'això, Daniel R. Vidal, vicepresident d'I+D en Nutrició i Salut d'ADM, i Francisco Climent, director general d'ADM Biopolis i Lifesequencing, han avançat a la comitiva que en l'any vinent la biotecnològica construirà una nova planta de producció alimentària a Carcaixent. "D'aquesta manera, podrem reconvertir la que tenim en el Parc Científic en una planta per a operar exclusivament farmàcia, una certificació que requereix un major control de processos i registres. A més, també volem situar ací, en el PCUV, una plataforma d'I+D especialista en microbioma", han detallat.

Daniel R. Vidal ha explicat els últims projectes innovadors d'ADM Biopolis al secretari autonòmic. Font: FPCUV

La visita ha finalitzat en les oficines de l'Institut de Medicina Genòmica (Imegen). La fundadora i CEO de l'empresa, Ángela Pérez, els ha informat sobre les últimes tècniques genètiques que està desenvolupant per a la detecció del virus Sars-CoV-2, que provoca la COVID-19.

Ángela Pérez ha detallat quins són els últims kits de diagnòstic de Sars-CoV-2 que està desenvolupant Imegen. Font: FPCUV

"El secretari autonòmic ha vist el potencial que té la Universitat de València, ha pogut conéixer de primera mà alguns dels projectes més innovadors que s'estan desenvolupant en aquests últims mesos per empreses del Parc Científic i hem comentat el compromís de treballar conjuntament i de sumar esforços per a donar-los suport, per la projecció que tenen en la Comunitat Valenciana i per l'impacte que generen dins de les relacions internacionals en les quals participen", ha valorat la rectora.

Per part seua, el secretari autonòmic ha conclòs que "aquest recorregut per tres empreses amb un nivell altíssim d'innovació ens compromet a sumar esforços. El Parc Científic de la Universitat de València és un element essencial dins del sistema d'innovació valencià i la col·laboració ha de ser efectiva, eficient i ha d'anar a més".

A aquesta visita guiada també ha assistit el gerent de la Universitat de València, la Fundació Parc Científic Universitat de València, Fernando Mª Zárraga; el gerent de la Universitat de València, Juan Vicente Climent; la vicegerenta d'Innovació, Transferència i Investigació de la UV, Lucía Echevarría; i l'assessor del secretari autonòmic Rubén Tello.