Nothingbutnet adapta la seua tecnologia de monitoratge via bluetooth per a controlar l'aforament i la distància de seguretat en espais tancats

08/05/2020

L'empresa valenciana, vinculada al Parc Científic de la Universitat de València, ha llançat Soocial Distance, producte de traçabilitat logística que permetrà als establiments tancats adaptar-se a la noves mesures comercials generades per la pandèmia de COVID19. Garanteix el control dinàmic sobre l'aforament i la distància de seguretat mantenint la privacitat de cada individu.

Amb més de 5 anys d'experiència en el desenvolupament de tecnologia de traçabilitat (tracking) vinculada al bàsquet, col·laborant amb organitzacions capdavanteres a nivell mundial com a L’Alqueria del València Basket, GoFit o YMCA, Nothingbutnet ha desenvolupat un sistema de localització d'alta precisió per a entorns tancats. "Gràcies a aquesta eina, qualsevol establiment podrà realitzar un control d'aforament dinàmic en el qual en tot moment es coneixerà a temps real el nombre de persones que hi ha dins", explica el seu CEO, Javier Bosch.

A més, Soocial Distance vigila el compliment d'una distància de seguretat, per la qual cosa "llança una alerta cada vegada que una persona estiga a una distància inferior a 2 metres d'una altra. Tot això ho aconsegueix mantenint la privacitat de cada individu", garanteix Bosch.

L'arribada de Soocial Distance no serà útil únicament per a la volta a la normalitat de l'activitat comercial, sinó que també confirma una tendència d'avanç tecnològic amb la irrupció de l'anomenat 'Edifici Intel·ligent'. La possibilitat de tindre un control total sobre la gestió de l'aforament i els temps d'espera, la predicció d'afluència, la realització de mapes de calor, l'elaboració d'un històric de contactes directes i la detecció de grups de persones són alguns dels serveis que ofereix.

Nascuda en el Parc Científic

Nothingbutnet és una startup nascuda en el Parc Científic de la Universitat de València per a millorar el món del bàsquet a través de la tecnologia. Impulsada pel Programa d'Emprenedoria Innovadora VLC/STARTUP, ha desenvolupat dues tecnologies de digitalització per al món del bàsquet (NBN23 Competition i NBN23 Performance), orientades a monitorar el moviment dels jugadors i a potenciar l'espectacle amb el subministrament d'informació rellevant en temps real.

A més, en 2017 va llançar la tecnologia Nagi, un dispositiu basat en recepció de senyal bluetooth que ajuda els socorristes a evitar possibles ofegaments en piscines. Nagi requereix la instal·lació d'un conjunt de localitzadors que envolten la piscina i la col·locació de xicotets dispositius emissors de senyal bluetooth en el capell o en les ulleres dels nadadors. Definit un període de temps màxim en segons en què un nadador pot romandre sense moure's, el sistema alerta al socorrista mitjançant un rellotge intel·ligent i una tauleta. Així mateix, li indica on se situa el seu cos en l'aigua.