La marca valenciana NBN23 llança una aplicació amb què accedir en directe des del mòbil a les actes dels partits de bàsquet amateurs

19/09/2019

L'empresa, vinculada al Parc Científic de la Universitat de València, ha desenvolupat Swish amb la finalitat de realitzar en directe seguiments personalitzats d'equips i esportistes

 

“Si fa anys ens hagueren dit que podríem seguir els partits de les federacions de bàsquet des del mòbil i amb estadístiques dels membres dels equips, no ens el podríem ni imaginar. Ara això serà una realitat i li donarà la visibilitat què mereix el bàsquet amateur”, destaca Miguel Bullón, director executiu de Nothingbutnet, empresa tecnològica responsable de la marca NBN23.

Si bé fins ara calia accedir al web per a seguir l'acta digital que dissenya aquesta empresa valenciana per a federacions de bàsquet, des de hui ja és possible realitzar el seguiment en directe del desenvolupament de l'acta del partit des de qualsevol dispositiu electrònic on estiga descarregada l'aplicació Swish, disponible tant per al sistema operatiu Android com iOS.

“Això suposarà que moltes federacions espanyoles, unes altres a nivell mundial i tornejos de la talla com JR NBA, Manheim o FIMBA, es podran seguir a l'instant amb el mòbil”, explica Javier Bosch, CEO de Nothingbutnet. "Seguir en directe més de 200.000 partits en més de 30 països provocarà molta més emoció durant les jornades i una immediatesa mai vista en aquestes lligues”, afegeix.

L'aplicació compta amb una capacitat d'emmagatzematge que permet consultar també partits d'altres jornades. A més, ofereix estadístiques dels esportistes atenent diferents categories (punts, valoració, rebots, assistències, taps, robatoris, tirs lliures), “la qual cosa facilitarà i molt el treball d'entrenadors, jugadors i àrbitres, que podran fer un scouting d'una forma molt més senzilla i ràpida, és a dir, conéixer les fortaleses i febleses de l'equip oponent, així com individuals i, amb aquesta informació, preparar estratègies.”, subratlla Miguel Bullón.

Entre les possibilitats de personalització que permet aquesta nova aplicació, destaquen, entre altres, la possibilitat de triar l'equip o els equips que seguir; conéixer mitjançant alertes les estadístiques d'un jugador o jugadora en concret; i analitzar les estadístiques de tots els equips. La major capacitat de segmentació per part dels usuaris serà possible en la versió de pagament.

“Hi ha moltes aplicacions de bàsquet professional, però aquesta és la primera de basket amateur”, remarca Víctor González, responsable de Comunicació de la marca NBN23, qui revela que el nom de l'aplicació es refereix a l'onomatopeia anglosaxona amb què el món del bàsquet es refereix a un tir net. De moment, l'aplicació es limitarà a les competicions de bàsquet, encara que "el propòsit és fer-la extensible a altres esports si la companyia augmenta el seu rang actual d'actuació".

Nascuda en el Parc Científic

Nothingbutnet és una empresa emergent nascuda en el Parc Científic de la Universitat de València per a millorar el món del bàsquet a través de la tecnologia. Impulsada pel Programa d'Emprenedoria Innovadora VLC/STARTUP, ha desenvolupat dues tecnologies de digitalització per al món del bàsquet (NBN23 Competition i NBN23 Performance), orientades a monitoritzar el moviment dels jugadors i a potenciar l'espectacle amb el subministrament d'informació rellevant en temps real.

A més d'Espanya, NBN23 actualment treballa amb federacions de bàsquet dels Estats Units, Turquia, Bèlgica, la Xina i Mèxic. La startup valenciana compta amb més de cinc premis nacionals i internacionals, entre els quals es troba el primer premi HYPE a nivell europeu com a Millor Projecte d'Innovació Tecnològica del 2016, la final del qual es va celebrar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.