Würth Elektronik inaugura en el Parc Científic el seu primer centre de recerca i desenvolupament a Espanya

13/05/2019

La companyia alemanya Würth Elektronik, especialista en components electrònics i electromecànics, arriba atreta pel talent i la transferència de coneixement que genera la ETSE de la Universitat de València

Amb 16 centres de producció a tot el món, Würth Elektronik és una de les companyies més exitoses del grup alemany. Hui ha inaugurat a Espanya el seu primer centre d'innovació i desenvolupament de components electrònics i electromecànics, situat en el Parc Científic de la Universitat de València. “La transferència de coneixement és clau per a les empreses innovadores. De fet, considere que el món avançaria més ràpid si la indústria apostara per aproximar-se a la universitat. El coneixement és poder”, ha subratllat Rob Sperring, vicepresident de Würth Elektronik.

El responsable de la companyia ha assistit aquest matí al Parc Científic, on ha tingut lloc la inauguració oficial d'aquest centre d'R+D. La vicerectora d'Innovació i Transferència, María Dolores Real, en nom de la institució acadèmica, ha destacat: “aquesta obertura reforça els vincles que es van iniciar fa 4 anys quan creàrem la Càtedra Würth Elektronik en l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria". Aquesta formació, l'objectiu de la qual és promoure la investigació en xarxes electròniques intel·ligents, “està donant els seus fruits, tant reforçant el talent dels nostres estudiants, com consolidant la creació i impuls d'empreses de base tecnològica en el nostre Parc Científic. De fet, part de l'equip d'aquest centre el formen alumnes de la càtedra”.

Inauguracion WE en PCUV_vicerectora_webLa vicerectora d'Innovació i Transferència ha donat la benvinguda als representants de Würth Elektronik

A l'acte també ha assistit Josep Balcells, Country Manager de Würth Elektronik a Espanya i Portugal. En la seua opinió, “obrim hui una finestra d'oportunitats molt important de cara al futur de l'empresa. Al final, la R+D depén de la gent jove, dels estudiants que eixen de la universitat, i poder tindre una oficina tan pròxima a la Universitat de València és una excel·lent oportunitat per a avançar en recerca i desenvolupament en els pròxims anys. L'objectiu és multiplicar l'equip que treballa en el centre mitjançant la incorporació progressiva de l'alumnat de la Càtedra, el qual cursa les seues pràctiques en les nostres oficines a Alemanya”.

Inauguracion WE en PCUV_country manager_webJosep Barcells, Country Manager de Würth Elektronik a Espanya i Portugal

 Inauguracion WE en PCUV_visita_webLa vicerectora d'Innovació i Transferència, Mª Dolores Real, i el vicepresident de WE, Rob Sperring, visiten les instal·lacions del PCUV

 

En aquesta línia, el responsable d'aquest nou centre, Jorge Victoria, Senior Product Manager de WE, ha explicat que l'objectiu d'aquest centre és “desenvolupar productes amb la Càtedra que dirigeix José Torres, al mateix temps que aprofitar el networking amb empreses emergents, spinoffs i multinacionals instal·lades en el PCUV”. En aquest sentit, ha de subratllar-se la col·laboració que Würth Elektronik ha establit amb Analog Devices Spain, també instal·lada en el Parc Científic. Totes dues multinacionals van posar en marxa l'any passat el primer desafiament europeu entre estudiants d'enginyeria, del qual va resultar vencedor un equip d'alumnes de la ETSE liderat per Sebastián Mirasol, hui empleat del centre de WE en el Parc Científic.

 Inauguracion WE en PCUV_equipo_webEquipo del centre d'I+D de WE en el Parc Científic junt amb Josep Balcells

10 anys, 200 empreses innovadores

Des de 2009 més de 200 firmes han apostat per treballar en les oficines i laboratoris d'altes prestacions del PCUV, idònies per a desenvolupar activitats basades en el coneixement d'alt valor afegit. Per a Fernando Mª Zárraga, gerent de la Fundació Parc Científic Universitat de València, l'arribada de Würth Elektronik “reafirma el compromís amb el qual la Universitat de València va impulsar fa 10 anys aquest ecosistema d'innovació. El foment de la transferència de coneixement des de la investigació universitària a la societat, a través de la creació i l'impuls d'empreses innovadores, era i és el principal objectiu del PCUV. Per part nostra, tractarem de donar suport a les seues iniciatives sempre en honor de fomentar desenvolupaments innovadors que suposen un benefici econòmic i social per a l'entorn més pròxim”.