Sala de premsa | PCUV

Huit startups del sector agroalimentari s'incorporen al programa d'incubació de AgrotecUV

Written by admin | 02/12/2024

AgrotecUV, la incubadora d'alta tecnologia especialitzada en agroalimentació sostenible ha culminat amb èxit la seua tercera convocatòria per a la selecció de projectes i startups. Les huit empreses agraciades rebran dotació econòmica i diferents servicis per al seu desenvolupament

Després del tancament de la 3a convocatòria del programa d'incubació de AgrotecUV, la incubadora i acceleradora de la Universitat de València (UV) i la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV), s'han seleccionat huit noves startups destacades per la seua innovació en el sector de l'agroalimentació.

La convocatòria ha superat totes les expectatives, rebent més de 40 propostes de gran qualitat, la qual cosa ha fet especialment desafiadora la tasca de triar als finalistes. Una vegada més, AgrotecUV ha reafirmat el seu abast global, registrant sol·licituds provinents de fins a sis països diferents.

Esta resposta reflectix el creixent interés per solucions sostenibles en el sector agroalimentari i consolida a AgrotecUV com un referent en el suport a iniciatives innovadores. A més, les noves instal·lacions situades en el Parc Científic de la Universitat de València, considerat centre neuràlgic d'empreses referents del sector agroalimentari i la seua directa relació amb la universitat i els diferents grups d'investigació, a més de la Comunitat AgrotecUV, que ja compta amb més de 50 entitats, suposa una oportunitat de col·laboració a nivell cientificotècnic inigualable per a les startups sol·licitants.

A partir d'ara, els projectes seleccionats tindran accés a tots els avantatges del programa d'incubació, que inclou formacions especialitzades, acompanyament personalitzat i accés a AgrotecUV Lab, el laboratori d'ús compartit i equipat per a les startups seleccionades, entre altres recursos dissenyats per a impulsar el seu desenvolupament.

Amb esta nova generació de startups, AgrotecUV reafirma el seu compromís de promoure un model d'innovació que contribuïsca a un sistema agroalimentari més sostenible i eficient.

 

Coneix a les empreses seleccionades

- Veganic Nature: Startup fundada per Carlos Ledó, emprenedor d'èxit i fundador de Idai Nature que desenvolupa biosolucions innovadores mitjançant formulacions naturals per a aconseguir una agricultura sostenible i lliure de residus químics sintètics.

- Agrotan Natura: Empresa biotecnològica experta en la producció de biofertilitzants basat en microorganismes específics per a una producció agrícola més rendible, eficient i sostenible del medi ambient.

- Ajax DNA: Projecte centrat en el desenvolupament d'una tecnologia innovadora capaç d'integrar disseny, construcció i prova de ceps de microorganismes en un sol procés mitjançant enginyeria genètica i biologia sintètica.

- Bio2Coat: Startup fundada per investigadors de la UPC i especialitzada en el desenvolupament i la producció de recobriments superficials de fruites i verdures amb l'objectiu de protegir-les i allargar la seua vida comercial.

- BioAgroTec Solutions: Projecte sorgit a partir de l'Institut de Desenvolupament Molecular (IDM) centrat en una alternativa ecològica per al control de plagues mitjançant l'ús d'olis essencials encapsulats en materials mesoporosos i alliberats de manera controlada en presència del patogen específic per al qual s'han produït.

- Guennetikos Gen: Empresa biotecnològica dedicada a la producció de metabòlits secundaris de plantes.

- Karat Foods: Startup que busca posar en valor i desenvolupar el potencial de la garrofera, un producte local de la Comunitat Valenciana amb el propòsit de potenciar el seu cultiu i aprofitar les seues propietats.

- Modoru Biotech: Projecte fundat per un investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA), desenvolupa  biopesticides innovadors i sostenibles amb el medi ambient mitjançant l'ús de silenciament gènic a partir de dsRNA i nanotecnologia.

Amb esta nova generació de startups, AgrotecUV reafirma el seu compromís de promoure un model d'innovació que contribuïsca a un sistema agroalimentari més sostenible i eficient.