Estes infraestructures abasten una àmplia varietat de sectors, incloent: electrònica, agroalimentari, biotecnologia, energia i medi ambient, automoció, aeronàutica, nanotecnologia i tecnologies immersives.
El principal objectiu d'este projecte és donar a conéixer les Infraestructures Científiques i Tècniques Singulars (ICTS), destacant la seua rellevància com a motors de desenvolupament científic i tecnològic a Espanya. La iniciativa pretén acostar a investigadors, empreses, administracions públiques i la societat civil a estos espais d'avantguarda que contribuïxen a la creació de coneixement i l'impuls de la innovació.
És important destacar que els parcs científics i tecnològics espanyols alberguen el 58% de les ICTS del país, sent un pilar fonamental per a l'avanç en àrees clau de la ciència i la tecnologia.
APTE – Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya
L'Associació de Parcs Científics i Tecnològics d'Espanya es va crear en 1989 com una associació sense ànim de lucre l'objectiu principal del qual és col·laborar, mitjançant la potenciació i difusió dels parcs científics i tecnològics, a la renovació i diversificació de l'activitat productiva, al progrés tecnològic i al desenvolupament econòmic. Actualment compta amb 56 parcs membres repartits per tota la geografia espanyola. 51 d'ells són parcs Socis, és a dir, plenament operatius, 1 és un parc Afiliat que està en procés de desenvolupament i finalment 4 membres Col·laboradors. Estos parcs van acollir en 2023 a 5.908 entitats que van facturar 28.917 milions d'euros. Estes empreses proporcionen ocupació a més de 161.435 persones, de les quals 38.656 es dediquen a tasques d'I+D.
Per a més informació sobre la iniciativa "Espais d'Innovació APTE" i les visites programades, visita: https://www.apte.org/espacios-de-innovacion-apte