EpiDisease obté la certificació de gestió de qualitat ISO 9001:2015 per al seu laboratori de diagnòstic de COVID-19

21/07/2021

L'empresa biomèdica, instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha obtingut el reconeixement de la International Certification Network pel seu servei d'assajos de PCR per a la detecció del virus SARS-CoV-2, convertint-se així en un dels pocs laboratoris espanyols que compta amb aquesta mena de certificació

"En EpiDisease considerem que és essencial oferir un servei de qualitat que generi la màxima confiança i fiabilitat dels resultats de detecció de la infecció per SARS-CoV-2", assegura José Luis García, director científic de la spin-off del CIBER-ISCIII, de la Universitat de València i del INCLIVA.

La certificació concedida per AENOR acredita el seu servei d'assaig de PCR a nivell internacional i, de la mateixa forma, implica "l'alta qualitat tècnica del laboratori per a aquesta mena d'anàlisi, la qual cosa ens diferencia quant a fiabilitat respecte a altres laboratoris que ofereixen aquest tipus de prova". La nova ISO 9001 2015 incorpora diverses novetats. "La més destacada és la incorporació de la gestió del risc o l'enfocament basat en riscos en els sistemes de gestió de la qualitat", apunta el responsable d'EpiDisease.

Per a García, "les autoritats sanitàries i les autoritats competents haurien d'exigir aquest tipus de certificacions de qualitat com un criteri absolutament objectiu i sinònim de fiabilitat dels laboratoris que ofereixen les proves de detecció del virus SARS-CoV-2".