L'empresa de tecnologia mèdica Dawako, segon premi en el concurs 5UCV Startup

06/11/2019

La companyia instal·lada en el Parc Científic de la Universitat de València es fa amb el segon guardó del concurs per a startups que organitzen les cinc universitats valencianes juntament amb la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. SiCtech, Sabartech i TAU Analytics, també situades en el PCUV, han quedat finalistes.

Dawako és una empresa emergent de tecnologia mèdica que ofereix solucions avançades per a portar al mercat innovacions de tecnologies biomèdiques portàtils. El seu objectiu és habilitar un nou paradigma de sistemes dinàmics de bioimagen per a la medicina i el rendiment esportiu de precisió. Així ho ha explicat hui Sergio García, cofundador i Product Manager, durant el seu pitch elevator en la final del concurs 5UCV Startup, que s'ha celebrat en el marc de Focus Pime i Emprenedoria en el CEEI d'Elx.

El jurat de la VI edició d'aquest concurs per a empreses emergents, impulsat per la Generalitat i les cinc universitats públiques de la Comunitat, els ha reconegut amb el segon premi de la categoria STARTUP. Això suposa la concessió d'un premi econòmic de 5.000 euros.

"Ho destinarem íntegrament a fase d'innovació i desenvolupament en la qual estem inserits", ha avançat el CEO de la companyia biotecnològica, Agustín Maciá. El responsable de Dawako ha subratllat "el suport que hem rebut en tot moment de la Universitat de València, en concret de UVemprén".

Dawako_segon premI 5UCVAgustín Maciá i Sergio García, cofundadors de Dawako

 

El primer premi d'aquesta categoria ha sigut per a l'empresa de serveis avançats NESPRA Smart Devices i el tercer per a Bioferric Ink, empresa d'eliminació ràpida de tatuatges. Pel que respecta a la categoria JÚNIOR, en la qual es premia cinc projectes empresarials incipients, han resultat guanyadores dues emprenedores egressades a la Universitat de València. Es tracta de Maria Claudia Rius, graduada en Farmàcia i responsable d'un projecte de desenvolupament de dispositius mèdics d'última tecnologia (Gaia Nexus), i Clara Guillem, graduada en Economia i CEO de Myliit, una signatura de roba especialitzada en tallaje per a dones d'alçada inferior als estàndards del mercat (normalment 1,63).

TAU Analytics_premi 5ucv_categoria juniorVictoria Fornes, CEO de TAU Analytics, durant la defensa del seu projecte empresarial

 

Empreses finalistes

Fins a la final del concurs també han arribat altres tres empreses instal·lades en el Parc Científic de la Universitat de València. En la categoria STARTUP han defensat la seua candidatura SiCtech, startup dedicada a la investigació, enginyeria, fabricació i comercialització de convertidors avançats de potència, i la biotecnològica Sabartech, especialitzada en el desenvolupament de tests genètics. En la categoria JÚNIOR ha quedat finalista l'empresa TAU Analytics, impulsada per Victoria Fornés per a proporcionar un servei de suport integral en tot el procés d'investigació, des de l'assessorament per a tota mena de dissenys d'estudis fins a l'anàlisi avançada de les dades mitjançant l'ús combinat de tècniques capdavanteres.