EpiDisease guanya el premi a l'empresa més disruptiva i de major impacte en el MIT Entrepreneurship Forum

22/11/2023

L'empresa situada en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) ha sigut reconeguda en el MIT Entrepreneurship Forum Spain de Madrid amb el Premi a la Innovació i l'Impacte

EpiDisease, empresa biomèdica situada en l'àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), va ser guardonada amb el premi a l'empresa més disruptiva i de major impacte en el marc de la celebració del MIT Entrepreneurship Fòrum Spain. La companyia valenciana, que va superar a 135 competidors del sector de Ciències de la Vida i Agro, va ser premiada per les seues contribucions disruptives a la millora de biomarcadors mèdics de precisió i eines IVD per a patologies complexes basades en plataformes tecnològiques genètiques i epigenètiques. 
 
En reconeixement a esta labor, EpiDisease gaudirà d'una setmana d'immersió en l'ecosistema biotecnològic de Boston. Es tracta d'una experiència patrocinada per mIT Alumni i la Fundació Rafael Pino, la Universitat Isabel I, Basque Culinary Center i VASS. "Estic encantat que EpiDisease, haja sigut guardonada amb el premi del MIT Entrepreneurship Fòrum a l'empresa més disruptiva i impactant. Este reconeixement és un testimoniatge de l'esperit innovador del nostre brillant i dedicat equip, la passió i l'experiència del qual impulsen el nostre èxit, i han fet això possible", celebra José Luis García-Gimenez, cofundador d'EpiDisease. 
 
El guardó a la Innovació i l'Impacte del MIT  Entrepreneurship Forum Spain consisteix en una setmana d'immersió en l'ecosistema biotecnlògic de Boston
 
 
En esta línia, Eva García, directora d'operacions, afig que  EpiDisease té "la missió de revolucionar la medicina de precisió mitjançant el desenvolupament d'eines clíniques de diagnòstic in vitro (DIV)". "Este guardó del MIT Entrepreneurship Fòrum és una validació de la nostra visió i del potencial transformador aplicat del nostre treball. Reafirma que estem en el camí correcte, espentant els límits, i fent un impacte significatiu en el panorama de la salut com una empresa de biotecnologia", assenyala.
 
James Webb, director comercial i de relacions institucionals d'EpiDisease, destaca la necessitat de "transmetre l'agraïment als socis, inversors i col·laboradors que han sigut fonamentals en el suport al nostre viatge". "Este reconeixement alimenta la nostra determinació de continuar contribuint a l'avanç de la medicina personalitzada", recalca.
 
Juntament amb l'empresa instal·lada en el Parc també van ser premiats Calpech i Grup DUPONTE dins de la celebració col·lectiva de la innovació i l'excel·lència en el marc del panorama empresarial espanyol.
 

L'empresa del Parc

EpiDisease S.L. va nàixer l'any 2014 com spin off d'INCLIVA, del CIBER de l'Institut de Salut Carles III i la Universitat de València, amb la intenció de traslladar els coneixements en l'àmbit de l'epigenètica i les ciències biomèdiques al servei de la societat. Juntament amb el desenvolupament de HISTSHOCK, en l'actualitat, EpiDisease S.L. està desenvolupant una cartera d'eines clíniques per al diagnòstic, pronòstic i gestió de l'escoliosi idiopàtica de l'adolescent que ajuden els professionals sanitaris a prendre decisions basades en l'evidència a partir de biomarcadors genètics i epigenètics individuals, El CDTI-E.P.E. és una Entitat Pública Empresarial, dependent del Ministeri de Ciència i Innovació, que promou la innovació i el desenvolupament tecnològic de les empreses espanyoles. És l'entitat que canalitza les sol·licituds d'ajuda i suport als projectes de R+D+i d'empreses espanyoles en els àmbits estatal i internacional.