Paterna, en el pol innovador de la qual s’ubica el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), va congregar més de 200 assistents a l’espai Kinépolis per a la celebració dels Premis Paterna Ciutat d’Empreses. Aquesta vetllada es consolida com a punt de trobada del teixit empresarial local i provincial. En concret, en la novena edició d’aquests guardons, l’Ajuntament de Paterna, en col·laboració amb la Cambra de Comerç de València, va reconéixer la trajectòria de huit empreses ubicades al municipi valencià amb un xec de 500 euros de la CCV per a invertir en formació.
La gala de lliurament d’aquests guardons, celebrada el 19 de desembre, es va tenyir d’emotivitat durant el lliurament del Premi Especial, a títol pòstum, atorgat enguany als dos empresaris valencians José Luis Marín i Vicente Tarancón, tristament morts a causa de la DANA, els projectes empresarials dels quals estan molt vinculats a la ciutat.
L’Alcalde de Paterna i president de l’associació Paterna, Ciutat d’Empreses, Juan Antonio Sagredo, encarregat d’obrir l’esdeveniment, va tindre paraules d’afecte per als dos empresaris reconeguts, als quals es va referir com a “dos grans amics i dues persones increïbles”.
Sagredo també va destacar “el potencial econòmic de la ciutat, primer Municipi Industrial Estratègic de la Comunitat, amb més de 3.000 empreses, tres EGM i dues Zones Industrials Avançades” i va agrair “a totes les empreses i persones que trien Paterna com a enclavament estratègic per créixer econòmicament i desenvolupar el seu futur empresarial”.
Durant la seua intervenció, el primer edil va fer referència a “alguns dels últims èxits empresarials aconseguits per la ciutat, com l’elecció de Paterna com a seu per a albergar la primera infraestructura d’hadronteràpia d’Espanya o el recent premi d’Economia Circular concedit per la FEMP al projecte de simbiosi industrial de Paterna”.
Empreses del PCUV guardonades
Respecte a les empreses premiades en aquesta IX edició en cadascuna de les categories convocades, el guardó a la Millor Start-up va recaure en Energy Blind SL, que va ser entregat per David Fortea, portaveu de l’equip de govern de l’Ajuntament de Paterna, i recollit pel fundador Guillermo López i el responsable de Desenvolupament de l’empresa, Gerard Bernad.
La companyia, allotjada al Parc Científic de la Universitat de València, ha patentat un disseny per a la invenció d’unes persianes solars basades en les persianes espanyoles tradicionals que ofereixen una alternativa eficient i econòmica per a la transició energètica.
L’altra empresa guardonada del PCUV va ser Epidisease SL, que va rebre el premi a la Millor Empresa en Investigació i Innovació Empresarial de mans de Julio Delgado, subdirector de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE), que va fer lliurament del guardó a la Directora d’Operacions de la companyia, Eva María García López.
Epidisease va nàixer l’any 2014 amb la intenció de traslladar els coneixements en l’àmbit de l’epigenètica i les ciències biomèdiques al servei de la societat. Des d’aleshores, estan revolucionant l’atenció sanitària proporcionant eines i solucions de diagnòstic in vitro (IVD) d’avantguarda que combinen la genètica, l’epigenètica i la IA per a gestionar patologies complexes i millorar la vida de milions de persones al món cada dia.
Altres premiats
El reconeixement a Millor Empresa Sostenible i Socialment Responsable va ser per a Plásticos Viters; Sara Díez Peláez va obtindre el premi de Dona Empresària; en la categoria Millor Micropime local va ser guardonat el Forn Nuestra Señora del Rosario; el premi a la Millor Projecció Internacional va ser per a Ebir Iluminación SL; i finalment, el Premi a la Millor Trajectòria Empresarial va recaure en Miguel PL SL.