Overgenes finalitza el reclutament de voluntaris en el seu projecte per a la detecció precoç i diagnòstic de la sarcopènia

12/09/2023

L'empresa de biotecnologia mèdica del Parc Científic de la Universitat de València integra el projecte estratègic en cooperació iSARC-GENETICS, que té l'objectiu d'oferir una solució nova per a la prevenció, diagnòstic i control d'una patologia que afecta la força i massa muscular, mitjançant el desenvolupament d'una plataforma intel·ligent

La biotecnològica Overgenes , situada en l'àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), ha conclòs amb èxit la captació i reclutament de persones voluntàries per a l'estudi de garbellat genètic del projecte iSARC-GENETICS, que compta amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

L'empresa va començar el disseny del garbellat genètic poblacional al març de 2021 a través d'un estudi de viabilitat del projecte i una estratègia de comunicació efectiva. El desenvolupament del projecte ha aconseguit culminar amb importants fites, com comptar amb la participació de centres esportius, sanitaris, i fins i tot institucions tan reconegudes com la Societat Espanyola de Salut de Precisió (SESAP).

El garbellat genètic permet obtindre un panell genètic d'una població heterogènia que represente a la societat actual. Aquestes dades, al costat d'altres paràmetres sociodemogràfics, antropomètrics i clínics, permetran ajustar i validar l'Algorisme Genètic multiescala per a identificar i classificar el risc de desenvolupar sarcopènia.

En total, Overgenes ha aconseguit captar 940 persones voluntàries per al projecte iSARC-GENETICS gràcies a les diferents accions que ha dut a terme al llarg de l'estudi de garbellat genètic. Gràcies a les accions de comunicació i a les col·laboracions establides per l'empresa, s'ha aconseguit generar una base de dades amb un nombre representatiu de participants amb el realitzar l'estudi de variants genètiques associades amb la sarcopènia.

L'empresa situada en el Parc Científic celebra els resultats obtinguts i expressa la seua gratitud a totes les persones participants en aquest estudi, "sense la contribució i el compromís del qual aquest assoliment no hauria sigut possible", reconeix l'equip d'Overgenes.

Les dades genòmiques resultants d'aquest estudi seran emprats per a validar un algorisme genètic que identifique i estratifique persones amb predisposició genètica a desenvolupar sarcopènia. Aquests resultats suposen un avanç significatiu en la comprensió de les causes genètiques subjacents de la sarcopènia i són molt prometedors per a ser emprats com a eina preventiva i diagnòstica per a aquesta malaltia, amb la finalitat que contribuïsquen a la millora la qualitat de vida de les persones afectades per la sarcopènia, destaquen des de l'empresa de biotecnologia mèdica.

 

Amb el suport de:

Logos Consorcio iSARC-GENETICSok