El Parc Científic de la Universitat de València posa en marxa un aparcament solar fotovoltaic

22/01/2021

Aquesta instal·lació permet la recàrrega de quatre vehicles elèctrics i genera energia solar fotovoltaica, la qual cosa afavoreix una mobilitat neta i la producció d'energia sostenible

El projecte Smart Park de la Fundació Parc Científic Universitat de València pretén impulsar la transferència de coneixement i tecnologia en energies renovables per part d'empreses i grups d'I+D de la Universitat, utilitzant les seues instal·lacions com a prova de concepte de nous productes i serveis innovadors. Els resultats podran ser replicables i exportables a altres contextos urbans i socials.

La primera d'elles ha sigut la posada en marxa d'un aparcament solar que consta de 33 mòduls fotovoltaics de 330 watios i que permeten la càrrega de fins a quatre vehicles elèctrics. Una altra de les solucions innovadores que implantarà aquest Smart Park en 2021 serà el monitoratge i l'anàlisi de la gestió de recursos energètics en els diferents edificis del PCUV.

Convertir el parc en un living-lab permetrà avaluar les innovacions tecnològiques, alhora que analitzar les barreres socials que poden donar-se en la implantació d'aquests sistemes en entorns urbans. Això es realitzarà dins d'un espai controlat i amb una considerable massa crítica d'usuaris.

foto bie2

Aquest projecte possibilita la col·laboració de grups d'investigació de la Universitat amb empreses en el desenvolupament de les proves de concepte i en la co-creació de nous productes; d'aquesta manera, podrà ser un aparador perquè pimes i startups puguen mostrar la seua oferta de serveis sostenibles.

Reptes en Hàbitat Sostenible

Smart Park és un projecte finançat per l'Agència Valenciana de la Innovació en el marc de l'àrea prioritària de “Hàbitat Saludable”. Respon a dos dels reptes identificats pel seu Comité Estratègic d'Innovació Especialitzats: l'optimització dels sistemes d'anàlisis d'informació i dades dels edificis i l'interior dels habitatges i la reducció del consum excessiu d'energia amb el propòsit d'aconseguir edificis de consum energètic quasi nul.