Les jornades tindran lloc a l’Auditori Marie Curie del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) i estan orientades a la promoció del coneixement i la divulgació de la Nanociència. Consten de diferents activitats orientades a estudiants, professors i públic en general, repartides en dues sessions que tindran l’aforament limitat i per a les quals cal inscripció prèvia als enllaços que s’indiquen en aquesta nota informativa.
El matí del dia 3 estan programades les intervencions de tres ponents destacats. La primera és Rocío Vidal, coneguda com ‘La Gata de Schrödinger’, una popular periodista dedicada a la divulgació científica que parlarà de les seues experiències en la comunicació a través de les xarxes socials.
A més, Pablo Escobedo, redactor creatiu especialitzat en l’ús d’Intel·ligència Artificial de la consultora Prodigioso Volcán, oferirà una visió pràctica de com explotar la IA a la comunicació, inclosa la científica. Finalment, Carlos Romà-Mateo, bioquímic i doctor en Biologia Molecular i Genètica per la Universitat de València farà una xarrada sobre “l’ofici” de divulgador. La inscripció és obligatòria mitjançant aquest enllaç.
La divulgadora científica Rocío Vidal, més coneguda com ‘La Gata de Schrödinger’, serà una de les ponents convidades a la V Trobada Iberoamericana de Nanodivulgació que se celebra els dies 2 i 3 de novembre
El dia 2, a partir de les 17.00 hores, se celebrarà un taller formatiu en Nanotecnologia específicament destinat a docents de l’àrea de Ciències entre 4t de Primària i 2n de l’ESO. Jordi Díaz, doctor en Química i conegut divulgador de la Nanociència, a més de coordinador del Festival “10alamenos9”, presentarà diferents estratègies i eines per ensenyar de manera pràctica i divertida els “secrets” del Nanomón.
Un dels materials que es presentarà als docents assistents és el “Nanokit”, una caixa de materials a disposició dels centres per treballar diferents aspectes de la Nanociència a les aules. Aquell mateix dia, com a introducció, hi haurà una xarrada sobre aspectes químics de la Nanociència a càrrec de dos investigadors de l’ICMol. La inscripció al taller docent és obligatòria mitjançant aquest enllaç.
La V Trobada de Nanodivulgació reuneix anualment persones dedicades a la divulgació de la ciència a diferents centres d’Espanya i Llatinoamèrica que treballen en àrees relacionades amb la Nanotecnologia. Divendres dia 3 a la tarda s’han programat una sèrie de xarrades de representants de l’Institut de Micro i Nanotecnologia de Madrid (IMN-CSIC); la Universitat Autònoma de Zacatecas, l’Institut Català de Nanotecnologia o l’SCN2 – CREAF, entre d’altres.