Sala de premsa | PCUV

Santiago Elena, investigador del CSIC i codirector de l'I2SysBio, nomenat com a nou membre de l'Acadèmia Europaea

Written by admin | 23/06/2023

El nou membre de l'Acadèmia Europaea és professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i codirector de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC – Universitat de València)

Santiago Elena Fito, professor d'investigació del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) i codirector en l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio),  situat en el Parc Científic de la Universitat de València, acaba de ser nomenat nou membre de l'Acadèmia Europaea, una organització científica europea no governamental fundada en 1988, els membres de la qual són científics i acadèmics. Entre els seus fins està promoure l'aprenentatge, l'educació i la investigació. Així mateix, l'Acadèmia Europaea publica la revista European Review, a través de Cambridge Journals.​

L'objectiu de l'Acadèmia Europaea és l'avanç i la promoció de l'excel·lència en les humanitats, el dret, les ciències econòmiques, socials i polítiques, les matemàtiques, la medicina i totes les branques de les ciències naturals i tecnològiques, en qualsevol part del món per al benefici de la societat i per a l'avanç de l'educació de totes les edats. A més, la institució busca promoure la investigació europea, assessorar governs i organitzacions internacionals en assumptes científics i promocionar la investigació interdisciplinària i internacional.

L'objectiu de l'Acadèmia Europaea és l'avanç i la promoció de l'excel·lència en les humanitats, el dret, les ciències econòmiques, socials i polítiques, les matemàtiques, la medicina i totes les branques de les ciències naturals i tecnològiques, en qualsevol part del món per al benefici de la societat i per a l'avanç de l'educació de totes les edats

Trajectòria

Elena és professor d'investigació del CSIC i codirector de l'Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, CSIC – Universitat de València), on dirigeix el Grup de Virologia Evolutiva i de Sistemes. Així mateix, és professor extern del Santa Fe Institute (Nou Mexico, els EUA) i de l'Acadèmia Xinesa de Ciències Agronòmiques (CAAS). Llicenciat en Biologia, aquest investigador va realitzar la seua tesi doctoral sobre Genètica Evolutiva de virus ARN (àcid ribonucleic) a la Universitat de València.

El seu treball se centra en l'estudi dels mecanismes pels quals els virus ARN s'adapten als seus hostes i com aquesta adaptació es tradueix en la manipulació dels recursos cel·lulars en el seu propi benefici. Per a això, combina l'evolució experimental, la biologia molecular i òmica, l'epidemiologia molecular i la modelització matemàtica. Entre altres mèrits, és membre de l'Organització Europea de Biologia Molecular (EMBO), de l'Acadèmia Americana de les Arts i les Ciències (AAA&S) i, recentment, de l'Acadèmia Europaea.