Sala de premsa | PCUV

L'IATA obté un contracte per a atraure, formar i retindre talent en intel·ligència artificial

Written by admin | 06/08/2024

L'Institut d'Agroquímica i Tecnologia d'Aliments (IATA), situat en el Parc Científic de la Universitat de València, ha obtingut un contracte en la convocatòria Momentum CSIC: Desenrotlla el teu Talent Digital, finançat pel Ministeri per a la Transformació Digital i de la Funció Pública a través de Red.es. Este programa busca atraure, formar i retindre talent en intel·ligència artificial i competències digitals avançades

Es tracta d'un contracte de Titulat Superior per a impulsar el Programa de Ciència de Dades en Alimentació del IATA. La persona contractada formarà part de la Línia transversal de Ciència de Dades creada en el projecte Severo Ochoa i col·laborarà amb el servici de Genòmica, servici creat recentment en el marc del Projecte Severo Ochoa, que inclou Bioinformàtics. Les funcions permetran al candidat ampliar la seua experiència en Ciència de Dades, Intel·ligència Artificial, Modelització Matemàtica i formar-se en Bioinformàtica, Bioestadística i Biotecnologia, tot en col·laboració amb el personal de IATA.

Programa Momentum

Momentum naix amb la vocació de promoure una nova generació de professionals amb competències digitals avançades que puga ser retinguda en l'ecosistema de ciència i innovació espanyol mitjançant la contractació i formació, durant 48 mesos, de personal investigador i tècnic. El programa s'emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència  (PRTR), que s'articula a través del Pla  Nacional de Competències Digitals.

Conscient dels desafiaments i oportunitats que planteja l'era digital, este programa es concep com un motor de transformació que té com a objectiu principal atraure, formar i retindre talent altament qualificat en àrees estratègiques de la ciència i la tecnologia, enfortint la capacitat del CSIC i Espanya en investigació, innovació, emprenedoria i col·laboració públic-privada, contribuint al progrés social i econòmic de la societat.

La iniciativa, que compta amb 58 milions d'euros, s'articula mitjançant projectes d'investigació en l'àmbit de la intel·ligència artificial, la digitalització i tecnologies relacionades, que inclouran la contractació de perfils de personal investigador i tècnic amb titulacions en diverses àrees de coneixement i sota les modalitats de contractes predoctorals, titulats superiors i postdoctorals. Els llocs oferits podran consultar-se en el catàleg d'oportunitats Momentum, allotjat en la web del Programa (www.momentum.csic.es). La Borsa de Treball del CSIC serà el mecanisme de selecció per a accedir als llocs de treball disponibles i àmpliament difosos, respectant els principis constitucionals de transparència, igualtat, mèrit i capacitat, que regixen l'accés a l'ocupació pública.