L’objectiu de la trobada és fomentar la col·laboració i l’intercanvi de coneixements entre les comunitats clínica i cientificotecnològica amb la finalitat de dissenyar estratègies per a la utilització òptima de la futura xarxa de deu instal·lacions de protonteràpia a Espanya. A més, el congrés busca potenciar la col·laboració i la comunicació amb experts internacionals en protonteràpia, i abasta tant l’experiència clínica com la tecnològica. Per tal de complir aquests objectius, en l’esdeveniment participa un panell científic internacional format per experts d’Alemanya, França, Anglaterra, Polònia, Portugal i Suïssa.
El programa inclou ponents convidats de diferents institucions capdavanteres en l’àmbit clínic, com l’Hospital La Fe de València i les dues instal·lacions de protonteràpia existents a Espanya –Quirónsalud i Clínica Universidad de Navarra– així com de diversos centres europeus de protonteràpia. Una presentació convidada de l’investigador de l’Institut de Física Corpuscular (IFIC), situat en el Parc Científic de la Universitat de València (PCUV), Fernando Hueso proporcionarà una visió general de totes les activitats de recerca a la Comunitat Valenciana relacionades amb aquest camp.
Es presentaran 36 contribucions orals que abordaran temes d’R+D en els aspectes més rellevants relacionats amb el sistema de salut i l’entorn de tractament de radioteràpia, aspectes tècnics de les infraestructures de protonteràpia i desenvolupaments de recerca i instrumentació enfocats a tractaments de teràpia de protons
En total, es presentaran 36 contribucions orals que abordaran temes d’R+D en els aspectes més rellevants relacionats amb el sistema de salut i l’entorn de tractament de radioteràpia, aspectes tècnics de les infraestructures de protonteràpia i desenvolupaments de recerca i instrumentació enfocats a tractaments de teràpia de protons. A diferència de la radioteràpia convencional, la protonteràpia permet dipositar la major part de l’energia de les partícules al tumor, amb la qual cosa no es danya el teixit sa.
La inauguració de l’esdeveniment ha tingut lloc aquest matí per part del delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana, Juan Fuster, i Bernardo Valdivieso, secretari autonòmic de Planificació, Informació i Transformació Digital de la Generalitat Valenciana. La trobada, que a València reuneix 200 participants de 14 països de tot el món, té intenció d’itinerar per les diverses ubicacions dins de la futura xarxa d’instal·lacions de protonteràpia a Espanya i estendre’s en un futur pròxim a Portugal. Aquesta conferència és la continuació de la seua edició anterior, celebrada a Santiago de Compostel·la el maig del 2023.
A diferència de la radioteràpia convencional, la protonteràpia permet dipositar la major part de l’energia de les partícules al tumor, amb la qual cosa no es danya el teixit sa
Més informació
https://indico.ific.uv.es/event/7330/