La Fundació Parc Científic firma el seu II Pla d'Igualtat

28/11/2022

La Fundació Parc Científic Universitat de València ha signat aquest matí el seu II Pla d'Igualtat adaptat a la nova normativa vigent. El text, que incorpora el desenvolupament de l'auditoria retributiva i diferents mesures de conscienciació, té per objectiu avançar en l'establiment d'un marc favorable de relacions laborals basat en la igualtat d'oportunitats, la no discriminació i el respecte a la diversitat.

La Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV) ha segellat aquest matí el seu segon pla d'igualtat amb un text que pretén adaptar a la normativa vigent els objectius originals de la Llei orgànica 3/2007. A més de perseguir la igualtat efectiva de dones i homes, el nou pla busca avançar en el desenvolupament d'un marc favorable de relacions laborals basat en la igualtat d'oportunitats, la no discriminació i el respecte a la diversitat, promovent un entorn segur i saludable.

Entre les accions concretes que estableix aquest II Pla figuren el desenvolupament de l'auditoria retributiva, de cara a l'aplicació efectiva del principi d'igualtat entre dones i homes en matèria de retribucions; la integració de la perspectiva de gènere en la gestió, i la conciliació de la vida personal, laboral i familiar de les i els treballadors. El pla incorpora, a més, la implementació d'un punt d'atenció violeta intern i extern amb reglamentació pròpia.

L'acord, que romandrà vigent durant 4 anys, ha sigut signat pel gerent i la responsable de RH de la FPCUV, Fernando Zárraga i Pilar Martínez, i per les representants del sindicat CCOO-PV Catia Alexandra Teixera i Isabel Descals, en nom de les persones treballadores de la Fundació. La comissió ha comptat amb l'assessorament del bufet jurídic Monfort & Bonell.

Han assistit a l'acte la vicerectora d'Innovació i Transferència de la Universitat de València, Rosa Donat, el director del Parc Científic, Pedro Carrasco, i la secretària general de la Federació d'Ensenyament de CCOO-PV, Xelo Valls.