L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, visita el Parc Científic de la Universitat de València

27/11/2019

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha visitat hui el Parc Científic amb la finalitat de conéixer de primera mà l'activitat que es du a terme en aquest espai per a la innovació de la Universitat de València.

Acompanyada de la vicerectora d'Innovació i Transferència, Mª Dolores Real, el gerent de la Universitat, Juan Vicente Climent, i el gerent de la Fundació Parc Científic, Fernando Zárraga, amb els qui ha mantingut una reunió de treball, Morant ha realitzat un recorregut per les instal·lacions de l'àrea empresarial del Parc i ha pogut conéixer el perfil singular de les empreses que s'allotgen en aquest entorn acadèmic-empresarial.

“Gandia està en vies de convertir-se en una ciutat ‘Smart City’ i la col·laboració amb les universitats valencianes és fonamental per a arribar a aquest fi”, ha assenyalat l'alcaldessa. “És important que la Universitat de València i l'Ajuntament de Gandia ampliem la nostra línia de col·laboració i conversem sobre idees de futur que siguen beneficioses per a tots els ciutadans”, ha dit.

El Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) és un ecosistema d'Innovació orientat a la rendibilització social del coneixement. Fidel a les característiques de la seua institució promotora –una universitat pública, global, històrica i de gran potencial investigador–, el PCUV treballa per a vincular la recerca científica al sistema productiu, constituint així un pol de gènesi i atracció de companyies d'elevat contingut científic i tècnic.

Assentat sobre un terreny de 200.000 m2 en els voltants del campus universitari de Burjassot-Paterna, al Parc Científic s’allotgen diferents instituts d'investigació d'excel·lència, alguns centres singulars, com l'Observatori Astronòmic, i una àrea empresarial que alberga prop d'un centenar d'entitats, tant startups com spin-offs i companyies ja consolidades.