La innovació, gestió, investigació i transferència marquen les eixides professionals per a Farmàcia i Ciències de l'Alimentació en este fòrum d'ocupació, en el qual ha sigut present AgrotecUV, la incubadora d'alta tecnologia especialitzada en agroalimentació sostenible, juntament amb el Parc Científic de la Universitat de València
Egressades i egressats de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació van reprendre la celebració del Fòrum d'Ocupació de la Universitat de València el passat 24 de març, després d'haver sigut suspés el passat 4 de novembre a conseqüència de la dana. El vestíbul de la Facultat ha acollit els estands d'unes 40 empreses i entitats conformant una fira d'ocupació dedicada a facilitar informació sobre els perfils més demandats en el mercat laboral actual, informació especialitzada en l'accés a prop d'una trentena d'oportunitats de treball i pràctiques, les opcions per a formar-se o continuar formant-se en idiomes i altres camps, etcètera.
La fira ha suposat així mateix l'oportunitat de participar en un networking entre estudiants i empreses on estes han pogut accedir a perfils altament qualificats i aquells, al seu torn, a informació directa dels sectors farmacèutic, nutricional, dietètic i hostaler, de fundacions d'investigació sanitària i biomèdica, laboratoris, administracions públiques, ONG, col·legis professionals i associacions empresarials, així com de màsters oficials i servicis universitaris. En este esdeveniment han participat el Parc Científic de la Universitat de València i AgrotecUV, la incubadora i acceleradora de la Universitat de València (UV), amb l'objectiu de donar a conéixer l'activitat dels instituts i empreses de la institució, així com la seua activitat laboral.
Prop de 40 empreses i al voltant de 30 oportunitats laborals en el Fòrum d'Ocupació de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació
Impulsat pel Vicerectorat de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, a través d'UVocupació i la Fundació General UV, el Fòrum d'Ocupació de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació, té com a principals objectius obrir les portes a l'estudiantat cap a noves eixides laborals, així com connectar-lo amb empreses i institucions interessades a conéixer als i les professionals del futur.
L'acte de benvinguda al Fòrum que ha obert la degana de la Facultat, Hortensia Rico, qui s'ha referit a este esdeveniment com el “compromís de la Universitat i les empreses amb un futur sòlid i ple d'oportunitats per als nostres estudiants”, donant pas a continuació a la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, qui ha conclòs l'acte recordant la importància dels estudis d'esta Facultat, dedicats a l'àmbit de la salut i la qualitat de vida, així com de les oportunitats per a les i els futurs professionals que suposa la celebració del Fòrum d'Ocupació. Mestre i Rico han visitat els estands de les empreses, les entitats, les institucions i els col·legis professionals del Fòrum, acompanyades per la vicerectora de Formació Permanent, Transformació Docent i Ocupació, Ángeles Solanes; el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria; l'equip decanal de la Facultat; i el delegat de la Rectora per a Ocupació i Pràctiques, Jesús Soret.
Així, la jornada d'este dilluns 24 de març ha arrancat amb sengles taules redones especialitzades en les eixides de les titulacions que oferix la Facultat: el grau en Farmàcia i els estudis en Ciències de l'Alimentació.
El Parc Científic de la Universitat de València y AgrotecUV, presents en el Fòrum d'Ocupació de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació. Foto: PCUV
Indústria farmacèutica, microbiologia i investigació
Dirigida als i les estudiants del grau en Farmàcia, la primera taula ha reunit tres professionals egressades de la Universitat de València com a referents de l'exercici de la professió més enllà de la farmàcia hospitalària o de carrer, eixides convencionals o històriques que a més s'experimenten durant la carrera amb les pràctiques curriculars.
Des de Sandoz Pharmaceutical, María Rubio ha exposat el desenrotllament professional dins de la indústria farmacèutica, la qual sol associar-se al màrqueting o la selecció de productes i que, en canvi, oferix altres eixides, com la gestió, el desenrotllament, el llançament i el subministrament de noves línies de producció, a més d'una “extraordinària” inversió en el pacient. D'altra banda, des de l'Hospital Universitari de La Ribera, la doctora Virginia Pérez ha mostrat com els estudis de Farmàcia permeten diferents especialitzacions; si és el cas, per exemple, en Microbiologia. Finalment, la doctora Diana Vicente, coordinadora d'assajos clínics en l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe de València, ha defés les figures del farmacèutic i la farmacèutica com a agents de salut pública i ha indicat les eixides en este sentit fins a arribar a la investigació.
Restauració, events, auditoria i innovació
Les Ciències de l'Alimentació estan conformades pels graus en Ciència i Tecnologia dels Aliments, en Ciències Gastronòmiques i en Nutrició Humana i Dietètica. La taula d'eixides professionals ha comptat amb les intervencions de quatre professionals igualment diplomats de la Universitat de València, els qui, des de la seua experiència, han narrat el camí cap al món laboral en un primer moment i com després es produïx el creixement professional dins de l'empresa.
Així, han participat Sara García de Noceda, dietista i gastrònoma, qui ha explicat com va accedir a l'empresa de servici d'àpats Servalia com a dietista per a passar posteriorment a tasques tècniques i de gestió; Mimi Petkova, qui ha explicat com des de les Ciències Gastronòmiques es pot treballar també en la planificació d'esdeveniments o en la gestió de cuina, la qual cosa és per a ella una qüestió vocacional; Raúl Anquela, graduat en Ciència i Tecnologia dels Aliments, que actualment és auditor industrial de qualitat en l'empresa Ferrero amb seu a Luxemburg però que abans va exercir com a analista de laboratori i com a tècnic i responsable de qualitat, i que ha apuntat altres eixides del grau: responsable del sistema de gestió de qualitat, auditor o consultor de qualitat i seguretat alimentària, i tècnic d'innovació i desenrotllament; i Marta González, CEO i fundadora de l'empresa d'innovació alimentària Sigma Biotech: ella és tecnòloga d'aliments i nutricionista, i fa més de 18 anys va emprendre este projecte per a oferir un servici privat i personalitzat d'I+D+i a les indústries alimentàries.
Fòrum d'Ocupació de la Facultat de Farmàcia y Ciències de l'Alimentació. Foto: PCUV
L'aprenentatge d'idiomes, les estades tant a l'estranger com en altres ciutats espanyoles, la formació contínua i especialitzada (màster o tesi doctoral), l'actitud, els valors, les habilitats socials i les competències professionals són uns altres dels aspectes que tots ells han coincidit a destacar en la busca d'ocupació i en el creixement professional.
La formació i la informació transmesa en estes taules s'ha completat amb un taller sobre la gestió de la xarxa professional Linkedin i la creació i posicionament de la marca personal amb la finalitat d'obrir-se portes en el mercat laboral, a càrrec del personal tècnic d'orientació d'UVocupació.
Font: UV Notícies
Entrades recents