Eugenio Coronado rep la Medalla de la Real Sociedad Española de Física 2019

12/12/2019

El catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València Eugenio Coronado ha rebut la Medalla de la Real Sociedad Española de Física (RSEF), que concedeixen aquesta entitat i la Fundació BBVA, pel seu treball pioner a escala mundial en magnetisme i espintrònica molecular.

El seu lideratge internacional en diferents institucions, l’alt reconeixement i impacte científic del seu treball i el caràcter multidisciplinari de la seua recerca han fet a Coronado mereixedor del màxim guardó de la Real Sociedad Española de Física, la Medalla RSEF, que acaba de rebre de la mà del president de la institució José Adolfo de Azcárraga.

Eugenio Coronado és catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València i director de l'Institut de Ciència Molecular (ICMol) –centre reconegut com a Unitat d'Excel·lència María de Maeztu–, en el Parc Científic de la institució acadèmica, des d'on desenvolupa la major part d'una labor investigadora en la frontera entre la física, la química i la ciència dels materials.

A més de ser titular de dues ajudes Advanced Grant –les millor dotades de l’European Research Council (ERC)–, compta amb diferents premis nacionals d'Investigació, com el Premi Rei Jaume I, el Premio Nacional de Investigación Química, el Premio Nacional Rey Juan Carlos I, o la medalla de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ), entre altres. Cal destacar que es tracta del primer científic que obté totes dues Medalles, la de la RSEQ, en 2009, i la de la RSEF, que li serà entregada el proper dia 11 de desembre a la seu de la Fundació BBVA a Madrid.

Coronado és, a més, director de l'Institut Europeu de Magnetisme Molecular.

https://rsef.es/

https://www.icmol.es/