Un projecte divulgatiu de l’IRTIC, l’ETSE, Farmàcia i Magisteri, premiat per l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial

16/01/2019

L’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial acaba de premiar el treball Synapsis UV-FPJ, una iniciativa de divulgació científica destinada a apropar la Intel·ligència Artificial a la ciutadania mitjançant activitats que mostren els últims avanços en aquest camp. El projecte ha estat desenvolupat per l’Institut de Robòtica (IRTIC-Parc Científic), l’Escola Superior d’Enginyeria (ETSE) i les facultats de Farmàcia i Magisteri de la Universitat de València, amb la col·laboració de l’Associació Cultural Falla Plaça de Jesús.

Es tracta d’una aplicació que visualitza una xarxa de neurones amb realitat mixta i que aporta informació sobre l’estructura del cervell i sobre els últims avanços en l'àrea de les neurociències. La proposta, que s’emmarca dins un projecte més ampli de divulgació sobre Neurociències, Realitat Augmentada i Xarxes Neuronals Artificials, ha rebut el segon premi al millor treball de divulgació de la Intel·ligència Artificial per l’Associació Catalana d’Intel·ligència Artificial.

L’equip d’investigació del projecte està format per Francisco Grimaldo, Emilio Soria i Daniel García (ETSE-UV); Lucía Hipólito i Yolanda Campos (Farmàcia); Emilia López (Magisteri); Jesús Gimeno i Marcos Fernández (IRTIC-UV); Juan José Medina i Ramón Solaz (FPJ). El projecte ha comptat amb el suport de la Societat Espanyola de Neurociència, la Federació Europea de Societats Neurocientífiques, la Fundació DANA i la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València.

Peu de foto: d’esquerra a dreta, Francisco Grimaldo, Emilia López-Iñesta, Jesús Gimeno, Marcos Fernández, Lucía Hipólito i Daniel García-Costa.