El catedràtic de la Universitat José Antonio Sobrino, premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient

04/06/2019

José Antonio Sobrino, catedràtic de Física de la Terra i investigador al Laborator de Processat d'Imatges (IPL) de la Universitat de València, en el Parc Científic, ha estat guardonat amb el premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient. El jurat ha destacat les seues investigacions sobre els canvis planetaris, els seus algorismes per a calcular la temperatura de la superfície de la Terra i els oceans i la seua reconeguda tasca en Teledetecció.

José Antonio Sobrino és president de l’Associació Espanyola de Teledetecció (AET) per al període 2017-2021. Dirigeix la Unitat de Canvi Global de l’Image Processing Laboratory (IPL), situada al Parc Científic de la Universitat de València. La seua carrera investigadora se centra en l’estudi dels canvis que pateix el planeta, analitzats mitjançant satèl·lits de Teledetecció, així com en el tractament digital d'imatges subministrades per aquests.

Ha publicat més de 250 treballs en revistes nacionals i internacionals, ha realitzat més de 200 comunicacions en congressos i ha dirigit 16 tesis doctorals i 25 treballs de recerca, molts d’ells subvencionats per organismes nacionals, la Unió Europea i l’Agència Espacial Europea.

És president fundador de la sèrie de congressos Recent Advances in Quantitative Remote Sensing, i coordinador del Land Product Validation/Land Surface Temperature and Emissivity (LPV/LSTE) del Committee on Earth Observations Satellites (CEOS). En 2010 va rebre el premi Carta de Poblament de la ciutat de Torrent, en la modalitat de Ciència, Tecnologia i Medi ambient.