El catedràtic de la Universitat José Antonio Sobrino, premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient

04/06/2019

José Antonio Sobrino, catedràtic de Física de la Terra i investigador al Laborator de Processat d'Imatges (IPL) de la Universitat de València, en el Parc Científic, ha estat guardonat amb el premi Jaume I de Protecció del Medi Ambient. El jurat ha destacat les seues investigacions sobre els canvis planetaris, els seus algorismes per a calcular la temperatura de la superfície de la Terra i els oceans i la seua reconeguda tasca en Teledetecció.

José Antonio Sobrino és President de l’Associació Espanyola Teledetecció, membre de l’Advisory Group de la missió LSTM de l'Agència Espacial Europea (ESA), membre del comité científic de la missió Franco-Índia TRISHNA, membre de l’Earth Science Advisory Committee (ESA), coordinador del Comité de Validació de Productes de Temperatura i Emissivitat de la Superfície de la Terra de CEOS i coordinador de la Xarxa Nacional d’Observació de la Terra (RNOT). És President fundador del Congrés Internacional Recent Advances in Quantitative Remote Sensing, així com del Comité Científic IGARSS 2018, entre altres càrrecs.

Com a físic de la Terra especialitzat en Teledetecció, les seues línies d'investigació se centren en l'estudi dels canvis que pateix el nostre planeta, analitzats amb el suport de satèl·lits de Teledetecció i el tractament digital de les imatges subministrades per aquests. Compta amb més de 300 publicacions en revistes científiques d'alt impacte; és Investigador Principal en més de 60 projectes finançats per Espanya, la Unió Europea (UE) i l'ESA, i ha dirigit 20 tesis doctorals.