L'equip de Nothingbutnet S.L., guardonat com a ‘Emprenedor de l'Any’ pels II Premis Paterna Ciutat d'empreses

23/11/2017

L'equip que dirigeix l'empresa tecnològica Nothingbutnet S.L, desenvolupadora de programari i aplicacions relacionades amb el món esportiu i vinculada al Parc Científic de la Universitat de València, ha sigut reconegut com a ‘Emprenedor de l'Any’ en la segona edició dels Premis Paterna Ciutat d'empreses celebrada en el Gran Teatre Antonio Ferrandis de la localitat. En concret, se ha premiat el desenvolupament de la tecnología Nagi, un dispositiu basat en la recepció de senyal bluetooth que ajuda els socorristes a evitar possibles ofegaments en piscines.

Sobre aquest tema, el CEO de la companyia, Javier Bosch, qui va rebre el guardó de mans de la secretària autonòmica d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Comerç, Blanca Martín, va subratllar: “Aquest premi és un aval de cara a l'equip, als inversors i als clients. En la fase en la qual ens trobem, en la qual necessitem transmetre la confiança que estan en bones mans, aquest reconeixement és un respatler al treball ben fet. Ara, de fet, anem a obrir una ronda d'inversió i aquest premi és un empaquetatge que no et dóna els diners”.

Nothingbutnet competia per primera vegada en dues categories dels premis Paterna Ciutat d'empreses, als quals va presentar una memòria descriptiva sobre el desenvolupament de la seua tercera tecnologia de digitalització aplicada al món de la natació. Es tracta de Nagi, un dispositiu basat en la recepció de senyal bluetooth que detecta enfonsaments, però també qualsevol interrupció anòmala del moviment, per tant, pot alertar també d'ofegaments en superfície.

Finalment, ha guanyat el reconeixement de la categoria ‘Emprenedor de l'Any’ i ha quedat entre els tres finalistes en la categoria ‘Recerca i Innovació Empresarial’, que va ser per a la multinacional d'equipaments per a automòbils  Faurecia. “Hi havia molta competència, empreses de moltíssim nivell”, va destacar Javier Bosch. “L'any que ve”, va avançar el  CEO de  Nothingbutnet, “ens anem a presentar en la categoria de ‘Internacionalització’, doncs ja hem tancat convenis amb Mèxic, Turquia, Estats Units i Israel”.

La  startup valenciana, que va arrancar la seua activitat com a guanyadora del  VLC/ STARTUP 2015, compta amb més de cinc premis nacionals i internacionals, entre els quals es troba també el primer premi  HYPE a nivell europeu com a Millor Projecte d'Innovació Tecnològica del 2016, el final del qual es va celebrar en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

Reconeixement al impuls empresarial

Paterna Ciutat d'empreses és una associació sense ànim de lucre que, impulsada des de l'Ajuntament de Paterna a través de la Regidoria d'empresa, va nàixer a la fi de 2011 agrupant a tots els agents econòmics de la localitat. El seu president i alcalde de la Paterna, Juan Antonio  Sagredo, va explicar que "amb més de 2.800 empreses instal·lades, Paterna és, a dia d'hui, un dels principals enclavaments industrials de la Comunitat Valenciana i d'Espanya. Som capdavanters en metres quadrats de sòl industrial. I volem ser també capdavanters quant a la qualitat i modernitat d'aquesta superfície industrial".

A més de Nothingbutnet i Faurecia, van ser premiades Aimplas, com a ‘Empresa Socialment Responsable’; el despatx d'assessorament i prestació de serveis jurídics i econòmic-fiscals, B2B Corporació Jurídica, com ‘Micropime Local’; Rosalía Mellado de Lasertall, qui dirigeix una empresa que ofereix serveis de tall per làser de diferents materials, va ser reconeguda com a ‘Dona Empresària’; i finalment, Das Audio, empresa dedicada al disseny i fabricació de sistemes de reforç de so, va rebre el premi a la ‘Trajectòria i Projecció Internacional’.