Sala de premsa | PCUV

El Parc Científic acull una jornada formativa sobre l'arbitratge i la mediació davant les controvèrsies derivades de l'activitat investigadora i de transferència tecnològica

Written by admin | 17/06/2019

La Fundació Parc Científic Universitat de València i la Cort d'Arbitratge i Mediació de Cambra de València han organitzat aquesta jornada gratuïta destinada especialment a personal responsable d'activitats investigadores i de transferència tecnològica

Les activitats d'investigació i de transferència en l'àmbit universitari donen lloc a un beneficiós intercanvi amb l'entorn socioeconòmic, afavorint una intensa col·laboració entre la universitat i el teixit empresarial. Aquest fructífer contacte, no obstant això, pot donar lloc a diversos tipus de conflictes que fins i tot poden arribar a transformar-se en controvèrsies d'una gran complexitat tècnica i legal.

Per a augmentar les probabilitats de resolució, la Fundació Parc Científic Universitat de València i la Cort d'Arbitratge i Mediació de la Cambra de València han organitzat una jornada formativa gratuïta que persegueix un doble objectiu. D'una banda, persegueix oferir una visió general de la diversitat d'aquest tipus de controvèrsies, així com una completa panoràmica de les novetats legislatives que, en l'àmbit de la propietat industrial i intel·lectual, s'han anat escometent durant els últims mesos a Espanya. I d'altra banda, cerca presentar i posar en valor les possibilitats que ofereix el recurs a la mediació i a l'arbitratge referent a la gestió i resolució d'aquest tipus de litigis, "com a eines flexibles, especialitzades i eficients per a atendre les particularitats que presenten aquest tipus de controvèrsies", subratlla el responsable de la direcció d'aquesta formació, el catedràtic de Dret Interacional Privat de la Universitat de València i àrbitre de la Cort d'Arbitratge i Mediació de València Guillermo Palao.

L'organització d'aquesta trobada s'emmarca dins dels actes de celebració del X aniversari de la inauguració del Parc Científic. Amb motiu de l'efemèride, aquest ecosistema d'innovació ha desenvolupat un programa d'activitats que persegueixen la reflexió entorn dels conceptes d'innovació i transferència del coneixement.

El programa de la jornada, que tindrà lloc el dimarts 18 de juny en el Parc Científic de la Universitat de València, compta amb la participació del catedràtic de Dret Mercantil de la Universitat Politècnica de València Felipe Palau, qui presentarà el marc de novetats legislatives en matèria de propietat industrial i intel·lectual, i de Lola Blanco, responsable de la secció d'R+D+i contractada de la Universitat de València, qui aprofundirà sobre "la cara oculta dels contractes de transferència".

Per part seua, Jesús Olavarría, professor titular de Dret Mercantil de la Universitat de València així com àrbitre i membre de la junta de govern de la Cort d'Arbitratge i Mediació, abordarà l'ús d'aquestes dues eines en empreses de base tecnològica emmarcades en l'entorn universitari; i Ignacio Alamar, doctor en Dret, advocat i àrbitre de la Cort d'Arbitratge i Mediació, explicarà per què "si fas ús de la mediació, guanyes".

Inscripció

Per a assistir a aquesta jornada gratuïta tan sols és necessari registrar-se a través del següent formulari abans del dimarts 18 de juny.