Universitat i professorat de secundària, reunits per actualitzar coneixements de Química i millorar la seua comprensió entre els estudiants

15/04/2021

Centenars de professors d’ESO i Batxillerat han participat en la V Jornada de Química celebrada dissabte 17 d’abril, en directe des del canal Youtube del Parc Científic de la Universitat de València. La jornada pretén posar el professorat al dia dels avanços científics en les matèries que imparteixen i cercar nous patrons per a millorar la comprensió de la Química entre els estudiants.

En aquesta edició, la jornada ha atès a tres continguts centrals –els processos redox, els combustibles verds i l’oxigen–, i ho ha fet a partir de les ponències de tres experts: José María Moratal, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València, qui ha aportat noves vies per abordar des de la docència els complicats processos redox; José Ramón Galán, professor ICREA a l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), qui ha parlat de fotosíntesi artificial i emmagatzemament d’energia en forma de combustibles verds de cara a la pròxima transició energètica; i Álvaro Martínez, investigador a l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) de la Universitat de la València i guanyador del Premi Europeu de Divulgació Científica ‘Estudi General’ 2020,  qui s'ha detingut en la molècula d’oxigen per explicar el seu important paper en processos com el desenvolupament de malalties neurodegeneratives o el seu ús per a l’eliminació de tumors, entre altres.

La Jornada ha comptat amb les intervencions de la vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, M. Adela Valero; la vicerectora de Planificació i Prospectiva de la Universitat Politècnica de València, M. Consuelo Jiménez, i la presidenta de la Real Sociedad Española de Química (RSEQ)-secció territorial València, Carmen Ramírez de Arellano.

Emmarcada dins el 125 Aniversari de la Facultat de Química, la sessió s'ha realitzat al llarg del matí, en línia i en directe des del canal Youtube del Parc Científic de la Universitat de València. Es pot accedir al vídeo de la Jornada ací:

L'acte ha estat organitzat per la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, amb la col·laboració de la Delegació per a la Incorporació a la Universitat i el vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la UV, la RSEQ-secció territorial València i el Parc Científic de la UV.