La Fundació Parc Científic UV ha organitzat un taller sobre patents, secret industrial i finançament

07/07/2017

La Fundació Parc Científic Universitat de València ha organitzat un taller formatiu sobre patents, secret industrial, finançament i estudis de mercat i viabilitat dirigit a emprenedors. Aquesta jornada didàctica i multidisciplinària ha tingut lloc en la Sala de Juntes de la institució i per a assistir-hi solament era necessària la inscripció prèvia.

El taller ha estat impartit, de 9:00 a 13:00, per professionals de les quatre àrees en les quals es divideix i que són bàsiques en l'arrencada de tot negoci. Es tracta de la protecció de la innovació fins a l'obtenció del crèdit, el tractament del secret industrial, l'execució d'estudis de viabilitat i l'obtenció de finançament públic-privat.

El primer a intervenir ha sigut el director de Transparència de Tecnologia i de l'oficina de PONS IP a València, Rafael López, qui ha explicat com protegir els actius a través de la patent. S'ha recolzat especialment en la seua experiència com a emprenedor i tècnic de patents de l'àrea de biotecnològica, química i pharma.

Per la seua banda, la directora de Consultoria Legal en R+D+i, Amaya Mallea, ha abordat els protocols per a la generació de secrets professionals. Mallea considera que aquests mecanismes són “imprescindibles” tant per a l'entrada de capital de tercers com per a la venda o la defensa davant una demanda d'infracció.

Minimitzar riscos

Així mateix, el gerent de Desenvolupament de Negoci en l'àrea de Transferència de Tecnologia, Álvaro Díez, ha assessorat en com els estudis de mercat poden assegurar la viabilitat del projecte i minimitzar riscos.

Finalment, la directora de l'àrea de Consultoria per a la Innovació, Ana Gómez, ha detallat les vies de finançament públic-privat. Compta amb més de 14 anys d'experiència en preparació d'ofertes i gestió de projectes amb finançament extern en l'àmbit de la R+D.