El Parc Científic celebra 10 anys de convivència entre ciència i empresa

16/10/2019

El Parc Científic de la Universitat de València (PCUV) ha celebrat aquest dimecres els 10 anys de la seua inauguració oficial. I ho ha fet amb un acte centrat principalment en la conferència de l’experta en Ciència de Dades Nuria Oliver i en el reconeixement públic de la Universitat als centres de recerca i a les empreses que formen part d’aquest ecosistema d’innovació ubicat en les immediacions del Campus de Burjassot-Paterna.

“Amb l’esperit de contribució al desenvolupament de la ciutat es va crear aquest Parc Científic, com a punta de llança d’una estratègia de necessari canvi de model productiu valencià; un canvi de model que fa deu anys era necessari i que ara és imprescindible en plena era de la societat del coneixement i de transformacions del nostre medi ambient”. Amb aquestes paraules s’ha dirigit la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, a la comunitat científica i empresarial present aquest matí al Parc Científic amb motiu de la celebració del seu X Aniversari.

L’acte, que ha comptat també amb la presència de la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha reunit diferents representants del sistema d’innovació valencià, i ha comptat amb la conferència ‘Innovació, la meua visió personal’, de l’enginyera de Telecomunicacions i Directora de Recerca en Ciència de Dades de Vodafone, Nuria Oliver. L’experta alacantina ha posat en valor el paper que la Intel·ligència Artificial està jugant i jugarà en el present segle. ‘Per les seues característiques –ha dit–, la Intel·ligència Artificial és a la quarta revolució industrial allò que l’electricitat va ser en la segona revolució industrial”. I ha fet, entre moltes altres qüestions, una projecció de com el comportament humà es capaç de modelar-se a partir de la interacció de les persones amb les màquines. Tot en una conferència que esta accessible a tothom en el canal Youtube del Parc Científic.

La consellera Carolina Pascual ha definit els parcs científics com a “territoris de frontera”, on acadèmics i investigadors analitzen des de la seua perspectiva la situació empresarial i aporten idees noves, nous mètodes per a aconseguir solucions. Aquesta estratègia fronterera, multidisciplinària i innovadora –ha dit– aconsegueix la tan buscada interacció entre la universitat i el món empresarial amb èxits que el vostre Parc Científic pot acreditar”.

Durant l’acte, que ha estat conduït per la periodista Reis Juan, la Universitat ha reconegut els centres de recerca i les empreses veteranes ubicats al Parc Científic; els primers –instituts de recerca i centres singulars–,per les seues capacitats i el seu paper motor en la transferència del coneixement; les segones –empreses de base científica i tecnològica que han crescut al si del PCUV–, per ser-ne exemple de la generació d’innovació i progrés al seu entorn més immediat a partir de la R+D+i, i palesar, junt amb els centres de recerca, el fet que la col·laboració publicoprivada és fonamental per a avançar cap a la societat del coneixement.