El Parc Científic fa 10 anys des de la seua inauguració oficial

26/07/2019

El pròxim 16 d'octubre se celebrarà un acte institucional a l'auditori Marie Curie al qual assistirà l'experta en Ciència de Dades Nuria Oliver. A més, la FPCUV ha organitzat fins a desembre un programa d'actes divulgatius amb motiu de l'efemèride

 

El Parc Científic de la Universitat de València fa10 anys des de la seua inauguració oficial, un 4 de setembre de 2009. En aquell moment, culminava el projecte d'aquesta institució universitària per a desenvolupar en el seu si un ecosistema d'innovació que afavorira encara més la transferència de coneixement. Naixia un espai on anaven a conviure dues àrees diferenciades, però complementàries: l'Àrea Cientificocadèmica, consolidada en l'última dècada del segle XX, i una Àrea Empresarial de nova creació amb l'objectiu de propiciar la instal·lació de companyies innovadores basades en el coneixement i generadores d'alt valor afegit.

Després d'una dècada de creixement, aquestes dues àrees aglutinen hui a més de 1.500 professionals d'alta qualificació, equips pluridisciplinaris que treballen de forma coordinada amb la finalitat que la investigació i el desenvolupament generen progrés en el seu entorn més immediat a través de la innovació.

Per a celebrar aquesta efemèride, així com els assoliments aconseguits en aquest temps el pròxim 16 d'octubre se celebrarà a l'auditori Marie Curie del PCUV un acte institucional commemoratiu. A aquest, a més d'autoritats representatives de l'entorn innovador, assistirà com a ponent principal Nuria Oliver, Directora Científica de Ciència de Dades en Vodafone, qui reflexionarà sobre com arribar Hacia una Inteligencia Artificial por y para la Sociedad. Aquesta científica emprenedora és referent internacional en l'ús del big data per a l'anàlisi del comportament humà i el bé social. Enginyera en telecomunicacions i doctora pel Media Lab de l'Institut Tecnològic Massachusetts (MIT), és Fellow per la Association for Computing Machinery (ACM) i per l'Institut d'Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE). A més, ha sigut reconeguda com a acadèmica numerària de la Real Acadèmia d'Enginyeria d'Espanya.

Paral·lelament a aquest esdeveniment, la Fundació Parc Científic Universitat de València ha programat una sèrie d'actes i activitats divulgatives amb la finalitat d'acostar a la societat les últimes novetats i avanços tecnològics. Tots ells es recullen en la web dedicada a l'aniversari. En aquesta pàgina es recull, mitjançant una cronologia, alguna de les fites més significatives en el període de creixement del parc científic; s'aniran recopilant els vídeos editats amb motiu de l'aniversari; i es publicaran les notícies amb les quals mitjans de comunicació es fan ressò dels 10 anys.