Els parcs científics llancen Innotransfer, una iniciativa d'innovació oberta per a cinc sectors econòmics clau de la Comunitat Valenciana

06/10/2020

Aquest dijous 8 d'octubre la Ciutat Politècnica de la Innovació organitza el primer fòrum dedicat a l'Automoció i Mobilitat Sostenible

La segona edició del projecte INNOTRANSFER, impulsat pels cinc parcs científics valencians amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), promourà matchings entre coneixement, tecnologia i empreses en sectors clau com l'Automoció i la Mobilitat Sostenible, l'Agroalimentació, la Salut, Tecnologies Habilitadores i Hàbitat Sostenible. L'objectiu últim és donar suport a l'Estratègia Regional d'Innovació i Especialització Intel·ligent de la nostra comunitat.

Aquesta iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva arrancarà aquesta setmana i finalitzarà el mes de desembre del 2020. Cada parc científic liderarà una temàtica i dinamitzarà la innovació per a un sector del teixit empresarial valencià, comptant amb el suport de l'AVI. Es pretén així ampliar l'abast i èxit de les possibilitats de col·laboració entre investigació i empreses, a través de la recopilació d'expressions d'interés i una gestió de matching entre elles. Per a això, en aquest procés actuaran com a gestors de networking les cinc universitats públiques valencianes, els seus parcs científics, els instituts tecnològics de REDIT, empreses, associacions empresarials i entitats dinamitzadores de l'ecosistema de startups.

Automoció i Mobilitat Sostenible

El primer webinar, que es realitzarà aquest dijous 8 d'octubre, estarà dedicat a la innovació en Automoció i Mobilitat Sostenible. El seu llançament està promogut per la Ciutat Politècnica de la Innovació i compta amb la col·laboració de l'Associació Valenciana de la Indústria de l'Automoció. Aquest fòrum es construeix sobre les activitats del Mobility Innovation Vlc Hub i es recolza en les conclusions del Comité Estratègic d'Innovació Especialitzat de l'AVI.

Agroalimentació

Per part seua, el segon esdeveniment d'aquest programa versarà sobre Agroalimentació. Coordinat per la Fundació Parc Científic Universitat de València, cerca posar en contacte l'oferta de coneixement i la demanda de les indústries proveïdores, transformadores i distribuïdores d'aquest sector que aporta el 9% del PIB en la Comunitat i el 12% de les ocupacions. Donarà inici el 5 de novembre amb un webinar en el qual s'abordaran els principals reptes i oportunitats a curt, mitjà i llarg termini en el sector agroalimentari.

innotransfer - agroAgroalimentació. Font: Donen Gold

Hàbitat Sostenible, Salut i Tecnologies Habilitadores

L'Hàbitat Sostenible serà el tema del tercer webinar, organitzat per Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló, per a la jornada del 10 de novembre. El principal objectiu d'aquesta trobada és connectar als representants empresarials i agents científics i tecnològics valencians per a fer front als reptes futurs que planteja aquest sector. Per part seua, la jornada dirigida a l'àmbit de la Salut se celebrarà a mitjan novembre. El cicle de conferències online finalitzarà el 26 de novembre amb una sessió que girarà entorn a l'àmbit de les Tecnologies Habilitadores.

Matching entre expressions d'interés

Després de cadascuna d'aquestes jornades s'obrirà un període de generació i foment del diàleg entre investigació i empresa que es divideix en dues fases. La primera consistirà en la recopilació d'Expressions d'Interés (EoI), que recolliran necessitats concretes d'empreses i oportunitats específiques promogudes pels centres de coneixement generadors d'I+D en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. El següent pas consistirà en la detecció d'oportunitats i la posada en contacte entre les parts per a activar la seua col·laboració (matching).

Les empreses i grups d'investigació interessats en registrar-se en els webinars temàtics, accedir a les ponències en diferit o participar en les sessions d'intercanvi de solucions poden fer-ho a través de la web www.innotransfer.org. A més, cadascun dels fòrums així com les sessions de networking podran seguir-se des de les xarxes socials del propi esdeveniment i amb l'etiqueta #Innotransfer.

innotransfer biotech 3#InnotransferBiotech, celebrat en el Parc Científic de la Universitat de València en 2019. Font: FPCUV

L'any passat van ser la Intel·ligència Artificial i la Biotecnologia els dos focus d'atenció d'aquest projecte de referència que connecta en una sola acció coneixement, tecnologia i empreses per a impulsar la innovació en la Comunitat Valenciana.