La plataforma d'innovació oberta i gestió col·lectiva de la Comunitat Valenciana, coordinada per la Xarxa de Parcs Científics Valencians, ha programat webinars i accions matching per a impulsar la col·laboració públic-privada en més de 20 sectors empresarials
Per tercer any consecutiu els cinc parcs científics de la Comunitat Valenciana llancen la iniciativa d'innovació i transferència que connecta coneixement, tecnologia i empreses del nostre territori. Per a això, compten amb el suport de l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la col·laboració de més de 20 entitats col·laboradores -entre organismes científics, tecnològics, acadèmics i empresarials- i d'agents d'innovació vinculats a la Xarxa AVI. Innotransfer és el programa que fomenta la cooperació entre els àmbits científic i empresarial, facilitant el contacte i coneixement de les parts mitjançant una dinàmica de reptes-solució.
En 2020 Innotransfer va reunir més de 1.100 actors de l'ecosistema valencià d'innovació i va recopilar 235 expressions d'interès, que es van emmarcar en el sector de l'agroalimentació, l'automoció, l'hàbitat sostenible, la salut i les tecnologies habilitadores. Enguany, presentarà des de maig fins a finals de desembre un programa de webinars i accions matching amb més de 20 àrees d'innovació multisectorial per a impulsar la col·laboració públic-privada.
De moment, la Fundació Parc Científic Universitat de València organitzarà tres seminaris tècnics en línia en el marc de l'agroalimentació. El passat 21 d'abril va presentar oportunitats d'innovació per a la valorització de residus agroalimentaris; el pròxim 27 de maig celebrarà una nova trobada emmarcada en el sector hortofructícola, i el 8 de juliol presentarà expressions d'interès sobre seguretat alimentària.
“Els agents d'innovació de la AVI juguen un paper rellevant en l'impuls de la transferència de coneixement i la tecnologia. Per aquesta raó tenen un espai propi en Innotransfer”, ha assegurat Salvador Coll, director del Parc Científic de la Universitat Politècnica de València i president de la RePCV.
Oportunitats d'innovació per a més sectors
Aquesta iniciativa multisectorial d'innovació oberta i gestió col·lectiva té com a objectiu impulsar la innovació en sectors econòmics clau de la Comunitat Valenciana donant suport a la seva Estratègia Regional d'Innovació i Especialització Intel·ligent. En l'edició 2020 es va centrar en cinc sectors, però enguany aconseguirà més àmbits industrials i de serveis per a potenciar la seva transferència tecnològica: agroalimentari i aigua, salut, cultura, oci, turisme, infraestructures i construcció, energia, tèxtil, calçat, moble, ceràmica i llar, transport i distribució, metal·lomecànic i plàstic, Instrumentació, dispositius i béns d'equip, programari, mitjana, editorial, educació, consultoria, assegurances, finances i seguretat.
Des de la plataforma web http://innotransfer.org les organitzacions podran plantejar els seus reptes d'innovació i els equips de recerca i empreses podran respondre amb propostes destinades a resoldre aquests problemes reals a través d'espais virtuals habilitats en la web. Amb aquesta iniciativa de transferència tecnològica entre equips empresarials i investigadors es pretendre continuar impulsant i facilitant la col·laboració entre els implicats i així consolidar projectes d'innovació amb impacte en la Comunitat Valenciana.