Els vídeos 'Levaduras: 3, 2, 1... ¡Acción!' i '¿Qué pasaría si...?' guanyen el concurs Media100cia del Parc Científic de la Univeristat de València

27/04/2023

Els premis del concurs audiovisual per al foment de la divulgació científica que promou la Fundació Parc Científic Universitat de València (FPCUV), que compta amb el suport de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, s'entregaran el dissabte 6 de maig durant la jornada de Expociència

La Fundació Parc Científic de la Universitat de València (FPCUV) ha donat a conéixer aquest dimarts els dos vídeos guanyadors del concurs de vídeos científics, Media100cia. Es tracta d'una iniciativa emmarcada en la XV edició de Expociència, en la qual l'estudiantat tant universitari com no universitari ha sigut convocat a crear vídeos d'un màxim de 100 segons de duració i sempre amb la ciència com a principal justificació narrativa. "El concurs té la vocació d'animar a les persones més joves a iniciar-se a una edat primerenca en la divulgació de la ciència", recorda Encarna Torres, coordinadora del programa Expociència en la FPCUV.

La convocatòria compta amb dues modalitats, universitària i no universitària.  En la primera, ha resultat guanyadora la proposta Levaduras: 3, 2, 1... ¡Acción!,  de Cristina Ros,  i en la segona, ha sigut premiat el vídeo  ¿Qué pasaría si...?, elaborat pels alumnes de 3r i 4t de Primària del col·legi Jesús-María Fuensanta.

"El concurs té la vocació d'animar a les persones més joves a iniciar-se a una edat primerenca en la divulgació de la ciència", recorda Encarna Torres, coordinadora del programa Expociència en la FPCUV

El jurat, a l'hora d'emetre la decisió, ha valorat aspectes com l'originalitat, la creativitat, la realització audiovisual, els recursos narratius i el contingut divulgatiu. En tots aquests punts els dos vídeos guanyadors han sobreeixit sobre la resta de propostes, que rebran el dissabte 6 de maig, durant la celebració de Expociència, cadascun d'ells un premi valorat en 250 euros.

La tercera edició del concurs ha comptat amb un jurat format per Pedro Carrasco, director del Parc Científic; Kristin Suleng, responsable de Comunicació i Màrqueting de l'FPCUV; Sebastián Sánchez, professor titular de Comunicació Audiovisual de la Universitat de València; i Álvaro Olavarría, productor de Ukemotion Produccions Audiovisuals.

Llevats i reaccions químiques, protagonistes

Enguany, en la categoria universitària, el vídeo guardonat ha sigut Levaduras:  3, 2, 1... ¡Acción!, en el qual l'estudiant predoctoral de la Universitat de València, Cristina Ros, mostra les diferents aplicacions d'un ingredient tan comú en el dia a dia com el llevat, i mostra la seua utilització en les seues activitat investigadora.

 

En la categoria no universitària, els alumnes de 3r i 4t de Primària del col·legi Jesús María Fuensanta s'han emportat el reconeixement pel seu vídeo Qué pasa si..., en el qual mostren les reaccions de diferents materials d'ús comú dins de l'entorn del laboratori de la seua escola.

 

Amb el suport de:

LOGO CONSELLERIA INNOVACION UNIVERSIDADES PNG_VAL_NEGRO-2