Doitplenoptic, seleccionada com una de les startups més competitives en Healthtech pel programa X-Europe de la Comissió Europea

25/11/2020

La spin-off de la Universitat de València, instal·lada en el Parc Científic, desenvolupa càmeres digitals compactes que es poden acoblar i retirar fàcilment d'instruments d'observació (microscopis, telescopis, endoscopis o oftalmoscopis) i els converteix en dispositius d'imatge digital 3D.

Doitplenoptic ha sigut seleccionada com una de les 25 startups europees més competitives en el sector de Tecnologia de la Salut, Metgessa o Biotecnològica (Healthtech, Medtech, Biotech) pel programa X-Europe de Startup Europe, iniciativa de la Comissió Europea per a donar suport i connectar a empreses tecnològiques de nova creació.

“Aquest reconeixement ens dona moltíssima visibilitat en l'ecosistema europeu de startups. Hem sigut seleccionats entre 177 participants. Ens facilitarà el contacte amb possibles clients, proveïdors, inversors, i ens servirà a més com un pol d'atracció de talent, ja que ens permetrà trobar professionals per a continuar creixent. A nivell organitzatiu ens ajudarà a tindre sessions d'entrenament en la presentació de la companyia a inversors”, subratlla César Gil, responsable de Desenvolupament de Negoci de Doitplenoptic.

P1066559.00_00_17_15.Imagen fija002

Ángel Tolosa, Seokmin Hong i César Gil, membres de Doitplenoptic. Font: FPCUV

El programa X-Europa connecta empreses tecnològiques segmentades en 6 àrees d'activitat: Healtech, Medtech i Biotech; Agritech; Intel·ligència Artificial i Machine Learning, Smart Cities i Blockchain i ciberseguretat. A través de l'organització d'esdeveniments de networking, entrenament i acceleració, impulsa el seu creixement. Així mateix, atén les demandes dels i les emprenedores perquè siguen considerades en l'elaboració de polítiques de la Unió Europea.

Microscòpia 3D digital

El primer producte de Doitplenoptic, l'ocular plenóptic DOIT Micro 3D, és un dispositiu "universal, versàtil, assequible, portàtil i fàcil d'usar", que es pot acoblar i retirar fàcilment de qualsevol microscopi òptic amb port ocular, i ho transforma en un sistema de microscòpia 3D digital. Amb aquest dispositiu, l'usuari és capaç d'obtindre en una sola presa, i per tant de manera ràpida, la informació 3D rellevant de la mostra. “Disposem ja d'un producte mínim viable. Les empreses interessades a provar-ho poden ja contactar-nos i instal·lar-ho en els seus microscopis o en qualsevol altre instrument d'observació”, explica César Gil.

slider doitplenoptic 2

Manuel Martínez-Carral, catedràtic d'Òptica de la Universitat de València, és cofundador i assessor científic de l'empresa. Font: FPCUV

Aquesta spin-off de la Universitat de València va ser fundada i promoguda en 2018 per tres investigadors del Laboratori d'Imatge 3D del departament d'Òptica de la Facultat de Física al costat del fons d'alta tecnologia industrial privat BeAble Capital com a principal inversor. La tecnologia, de la qual els investigadors són coinventors, està patentada per la Universitat de València i la Universitat Nacional de Colòmbia. “Havent consolidat un equip i un producte mínim viable, en el tercer trimestre d'enguany obrirem una ronda de finançament de més d'un milió d'euros”, avança Gil.

En 2019 Doitplenoptic va ser una de les quatre empreses guanyadores de VLC/STARTUP, programa d'emprenedoria innovadora que promou la Fundació Parc Científic Universitat de València amb el suport del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius.