Darwin Bioprospecting Excellence, segon premi del concurs 5U CV STARTUP

24/10/2018

El jurat ha valorat el component innovador de les tecnologies que utilitzen així com la inclusió de la igualtat de gènere en la contractació de personal

La biotecnòloga Darwin Bioprospecting Excellence, situada en el Parc Científic de la Universitat de València, ha sigut reconeguda amb el segon premi del concurs 5U CV STARTUP. La iniciativa, promoguda per les cinc universitats públiques valencianes i la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, Comerç i Treball, té com a objectiu guardonar trajectòries empresarials atenent al seu creixement, caràcter innovador, estratègia empresarial i aportació a l'entorn.

Per a la seua directora científica, Cristina Vilanova, “aquest premi és un reconeixement a la trajectòria de Darwin Bioprospecting Excellence en aquests dos anys. Amb inversió pròpia, hem passat de ser una empresa emergent constituïda per una sola persona a comptar hui en l'equip amb set professionals, 4 dones i 3 homes”.

Entrega de premios 5u cv startup_web169-1Cristina Vilanova va arreplegar el premi de la mà del conseller Rafael Climent

Vilanova va ser la responsable de defensar la candidatura en la final del concurs, celebrada ahir a Gandia en el marc del Focus Pime i Empreneduria Comunitat Valenciana. “El jurat va valorar el component innovador de les tecnologies que utilitzem així com la inclusió de la igualtat de gènere en la contractació de personal”, ha explicat Kristie Tanner, responsable de projectes de R+D.

L'empresa, especialista en bioprospecció microbiana, destinarà els 5.000 euros del premi “a iniciar el desenvolupament d'una nova línia de R+D, que ens ajudarà a millorar la nostra capacitat de garbellat i selecció de microorganismes”, ha avançat Kristie.

equip_webEquip de Darwin Bioprospecting Excellence

Excel·lent activitat biològica

Darwin Bioprospecting Excellence es va fundar en 2016 per científics de la Universitat de València i del CSIC, així com per experts en el sector econòmic i industrial. La seua oferta tecnològica es basa en l'obtenció de microorganismes naturals per a la seua aplicació en processos industrials o biomèdics. “Oferim un servei íntegre de principi a fi, que inclou des de la recollida de mostres inicials, passant pel cultiu, aïllament i identificació de ceps d'interès en el laboratori, fins a la producció a gran escala dels microorganismes seleccionats per la seua excel·lent activitat biològica”, ha indicat Cristina Vilanova.

Les altres dues empreses reconegudes pel 5U CV STARTUP han sigut Zeleros Global, S.L., startup desenvolupadora de tecnologia Hyperloop a Espanya per a la creació de nous sistemes de transport sostenible d'alta velocitat, que ha obtingut el primer premi; i Holoe System, empresa emergent que ha desenvolupat un sistema hologràfic de captació, concentració i redireccionament de llum solar en habitatges i sistemes fotovoltaics, aplicat a l'eficiència energètica, que ha sigut guardonada amb el tercer premi.