Ángela Pérez, distingida amb el Premi Dona Directiva o Empresària que atorga la Universitat de València

19/06/2019

Aquest guardó reconeix la trajectòria professional de la directora general i presidenta del consell d'administració d'IMEGEN, “el lideratge de la qual ha permés obrir camí a la resta de dones dins de l'àmbit executiu i empresarial”

Ángela Pérez, directora general i presidenta del consell d'administració de l'Institut de Medicina Genòmica (IMEGEN), ha sigut reconeguda hui amb el Premi UVocupació a Dona Directiva o Empresària, “el lideratge de la qual ha permés obrir camí a la resta de dones dins de l'àmbit executiu i empresarial”. La Universitat de València, a través del Vicerectorat d'Ocupació i Programes Formatius, reconeix amb aquests guardons el treball realitzat per empreses, organitzacions i entitats en el foment de l'ocupació de qualitat, especialment de l'ocupació jove.

Llicenciada en Ciències Biològiques, Ángela Pérez va iniciar la seua carrera com a investigadora a la Universitat de València, participant en els primers projectes europeus de seqüenciació de genomes complets i publicant dos articles en la revista científica Nature. En 1998, amb tan sols 24 anys, va fundar una de les primeres empreses biotecnològiques a Espanya i la primera dedicada al diagnòstic genètic humà, Sistemas Genómicos. En 2009 va fundar IMEGEN en el Parc Científic de la Universitat de València, laboratori referent internacional en diagnòstic genètic humà, on exerceix el càrrec de CEO i presidenta del consell d'administració.

IMEGEN és una de les empreses líders a Europa com a laboratori especialitzat en oncogenètica, dedicada a la recerca i desenvolupament en el diagnòstic genètic humà, que treballa en l'àmbit de la medicina personalitzada de precisió oferint anàlisi d'ADN orientats a caracteritzar tumors i assignar el millor tractament a cada pacient oncològic. Aquesta empresa ha aconseguit enguany una xifra de negocis de 7,2 milions, té una plantilla de 65 persones i exporta el 32% de tots els serveis i productes que genera a 25 països diferents.

Imegen_kit_webIMEGEN ocupa a 65 professionals del diagnòstic genètic i genòmic

L'acte de lliurament d'aquest reconeixement ha tingut lloc aquest matí en el Centre Cultural La *Nau de la Universitat de València. Presidit per la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, Ángela Pérez ha rebut el guardó de mans de la directora general de Planificació i Serveis (Labora) de la Generalitat, Eva Hernández, al costat de nombroses autoritats acadèmiques i polítiques, i una nodrida representació del sector empresarial valencià, entitats i organitzacions.

Un equip format en un 85% per dones

Amb el reconeixement a les seues mans, l'empresària ha subratllat que "aquest reconeixement que recull jo és per a l'equip de *IMEGEN, conformat en un 85% per dones", per una plantilla on "el 73% dels professionals compta amb una *licenciaturay un 10% amb un doctorat; és a dir, és ocupació de gran qualitat". Ángela Pérez ha destacat que tots els anys col·labora amb el servei d'ocupació de la Universitat de València per a seleccionar entre 10 i 15 becaris, als quals "tenim gran plaer de formar". De fet, ha afegit, "el 75% es queda treballant amb nosaltres".

angela perez premio uvocupacio - 2

Empreses i entitats reconegudes en la I edició dels Premis UVocupació

La CEO d'IMEGEN ha explicat que té "el gran honor de dirigir una de les 7 companyies de diagnòstic genètic que hi ha a Espanya i tres de les 600 que hi ha en el món". "Vivim en una ciutat que alberga tres empreses de diagnòstic genètic d'alt valor afegit. Per això, vull animar els estudiants al fet que per favor s'acosten a empreses com la meua i, fins i tot, que s'atrevisquen a formar empreses com IMEGEN. La meua experiència és un exemple per a animar-vos al fet que tot és possible i que no fa falta anar-se lluny de València per a muntar una empresa d'aquest tipus".

Les altres empreses i entitats reconegudes en aquesta primera edició dels Premis UVocupació han sigut la Fundació Adecco per a la Integració Laboral (Premi Inclusió laboral de persones amb discapacitat); Maicerías Espanyoles S.A. - Dacsa Group (Premi Responsabilitat Empresarial); i la Fundació València Activa del Pacte per a l'Ús de la Ciutat de València (Premi Ocupació Jove). El jurat que ha valorat les 55 candidatures presentades ha estat presidit per la rectora i ha estat format per expertes i experts en l'àmbit econòmic i empresarial, així com institucions i serveis especialitzats.

CaixaBank i Economia 3

Aquest reconeixement se suma a altres dos que ha rebut Ángela Pérez al llarg de 2019. El mes de març la CEO d'IMEGEN va ser reconeguda amb el Premi Economia 3 de Recerca i desenvolupament, i fa dues setmanes va ser distingida amb el Premi Dona Empresària CaixaBank de la Comunitat Valenciana.

Ángela és cofundadora i col·labora com a assessora en fins a 8 empreses biotecnològiques i ha participat en nombroses ponències relacionades amb l'emprenedoria, la fundació d'empreses de base tecnològica i la promoció de la dona en els llocs d'alta direcció. Serà ella la responsable de clausurar la 7a Edició del Programa Mentoring de la Càtedra de Cultura Empresarial. En l'acte, impartirà la lliçó de clausura sota el títol Els reptes de l'emprenedor en la selecció dels seus socis ideals.