Ángela Pérez, Premi Alumni Plus del Consell Social de la Universitat de València

03/07/2020

La fundadora de l'Institut de Medicina Genòmica, llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de València, ha sigut guardonada per la seua "excel·lència professional, acadèmica i professional"

 

Ángela Pérez es va llicenciar en Ciències Biològiques en 1996 a la Universitat de València i va iniciar a continuació el seu doctorat en els laboratoris de genòmica de la institució acadèmica. No obstant això, la seua visió de mercat d'aquesta branca de la medicina va marcar un ritme diferent a la seua vida professional. Als 23 anys fundava la seua primera empresa biotecnològica, Sistemas Genómicos. Hui està involucrada en huit iniciatives empresarials, centrades en la genètica i la genòmica. Entre elles, destaca l'Institut de Medicina Genòmica (IMEGEN), laboratori instal·lat en el Parc Científic de la Universitat de València i que s'ha convertit en un referent internacional en diagnòstic genètic humà.

"Aquest reconeixement té un significat molt especial. Sempre he lamentat no culminar la meua carrera acadèmica amb la defensa d'una tesi doctoral. Per això aquest premi que m'atorga la meua pròpia universitat i que suposa un reconeixement també a la trajectòria professional dels alumnes emprenedors, ho considere un suport a aquella decisió que vaig prendre i que em va costar prendre", assenyala Ángela Pérez. "Professionals de la universitat em van ensenyar on arribar i ho he pogut aconseguir amb un equip format per la mateixa Universitat de València", afegeix.

_ML05055_web

Ángela Pérez dirigeix un equip de professionals formats en la seua majoria a la Universitat de València. Font: FPCUV

Actualment, Pérez és la CEO i presidenta del consell d'administració d'aquesta empresa biotecnològica que analitza anualment més de 22.000 mostres i inverteix cada any més d'un milió d'euros en projectes d'I+D. En la seua oferta tecnològica s'inclou el disseny i distribució internacinal de kits PCR per al diagnòstic del coronavirus causant de la COVID-19.